Nimelt avas LeBron James oma kodukohas, Akronis kooli vaesuses elavatele lastele, et nad saaksid kätte hariduse. Koolis käimise ajal makstakse kinni transport, toit, koolivorm. Lisaks toetatakse lõpetajaid ka ülikooliõpingute ajal.

Selle puhul tehti CNN-is Jamesiga intervjuu, kus muu hulgas tuli juttu ka USA presidendist Donald Trumpist, kelle poliitikat James kritiseeris.

"LeBron Jamesi intervjueeris just televisiooni kõige rumalam mees Don Lemon. Ta jättis LeBronist targa mulje ja seda ei ole lihtne teha!" põrutas Trump Twitteris vastuseks Jamesile, saades spordiringkondadest ülimalt negatiivse vastureaktsiooni. "I like Mike," lisas Trump veel Twitteris, millega andis märku, et tema arvates on korvpallis Michael Jordan läbi aegade parim mängija.

"Mina toetan LeBron Jamesi, kes teeb ühiskonna hüvanguks suurepärast tööd," sõnas kuuekordne NBA meister Michael Jordan.

Ka USA esileedilt, Melania Trumpilt küsiti arvamust skandaali osas. "Näen, et LeBron James töötab selle nimel, et meie järgmistel põlvkondadel oleks parem tulevik ning nagu alati, julgustab USA esileedi alati inimesi rääkima avalikult lastega seotud probleemidest," seisis Melania Trumpi esindaja poolt tehtud avalduses.

Skandaali kommenteeris ka NBA mängija Karl-Anthony Towns. "Kas ma saan õigesti aru, et Michigani osariigi suurimas linnas Flintis on probleeme puhta joogiveega, aga sina (Donald Trump -toim) muretsed mehe pärast, kes aitab edendada haridust ja oma kodukoha laste heaolu?" kirjutas Towns oma Twitteris.