213 cm pikkune korvialune mees on alates 2012. aastast mänginud Houston Rocketsis, kuid on sealse juhtkonnaga näiliselt pöördumatult tülli läinud. Kuigi Rockets omab tema mängijaõigusi, ei kavatse Motiejunas Houstonisse naasta.

Viimasel ajal seljavigastusega kimpus olnud mehele tekkis ootamatult õlekõrs mõned päevad tagasi, kui talle pakkus lepingut Brooklyn Nets. Rockets otsustas aga oma õigust kasutada ning Motiejunasele Netsi pakkumisega samaväärse lepingu lauale panna - seetõttu on leedulane endiselt Rocketsis "kinni".

Houstoni võistkond kutsus Motiejunase lepingu sõlmimiseks ka arstlikule ülevaatusele, kuid sinna tsenter ei ilmunud. Sealjuures saaks Motiejunas allkirja andmise korral 4,4 miljoni dollari võrra rikkamaks - selleks tuleb tal aga hooaeg Houstoni meeskonnas lõpuni mängida, praegu loodab leedulane aga nui neljaks mujale pääseda. Status quo jätkudes püsib ta aga endiselt meeskonnata - üheks variandiks on ka hooajaks Euroopasse naasmine.

Eelmisel hooajal üritas Rockets Motiejunast Detroit Pistonsisse vahetada, kuid diil ei läinud läbi, sest leedulane ei läbinud Pistonsis edukalt meditsiinilist ülevaatust.