"Melo" otsus Knicksis jätkata oli paljude jaoks üllatav - Chicagosse, Houstonisse või Dallasesse siirdudes oleks mees võinud juba sügisest meistritiitli nimel hakata võitlema.

Kuid Anthony jäi New Yorgile truuks ning kirjutas alla viie-aastasele lepingule, mis toob talle paberi peal sisse veidi alla 130 miljoni dollari, mis on 30 miljonit enam, kui ta Rocketsi või Bullsi pakutud nelja-aastase lepingu puhul oleks teeninud. Need samad 3 ja 0 on paljude arvates numbrid, mille pärast Melo Knicksis jätkab ning seda on talle ka ette heidetud.

Tööinimesele on selge, et iga palga pealt tuleb makse maksta ning USA keeruka maksusüsteemi järgi tuleb tõdeda, et New Yorgis jätkamine läheb NBA juba praegu ühele paremale viskekahurile väga kalliks maksma.

Melo leping Knicksiga toob talle pangakontole järgmise viie aastaga 66,7 miljonit dollarit. Nelja-aastased lepingud Bullsi ja Rocketsiga vastavalt 53,9 ning 55,2 ehk "vaid" 11-12 miljonit vähem. Seejuures järgmisel neljal hooajal teeniks Melo Rocketsis ja Bullsis enam, kui nüüd New Yorgis. Numbrid on välja arvutanud Michael McCann Sports Illustratedis ja nendega on võimalik tutvuda SIIN.

Kui leping Knicksiga lõppeb, on Anthony 34-aastane. Bullsi või Houstoniga leping tähendanuks, et täna nelja hooaja pärast pidanuks ta 2018. aastal sõlmima lepingu, mis toonuks talle paberi peal aastas sisse 29 miljonit dollarit - vaid siis oleks rahaliselt tagatud sama sissetulek, mis Knicksis.