Nimelt jäi Knicksi põhitsenter Joakim Noah vahetult enne mängu algust haigeks ning meeskonna D-liiga farmtiimis pallivale Plumleele tehti kõne vaid õige pisut enne Knicksi ja Atlanta Hawksi mängu algust, mispeale noormees kibekiirelt rongi peale hüppas, sellega lähimaakonnast New Yorki sõitis ning taksosse hüppas.

Tiheda liikluse tõttu maksis Plumlee taksojuhile 60-dollarilise jootraha, et juht punaseid tulesid eiraks. Areenile lähemale jõudes muutus liiklus lausa nii aeglaseks, et 213 cm pikkune mees otsustas viimase osa teekonnast joostes läbida. Lõpuks jõudis mees pingiotsale esimese veerandi keskel, teisel veerandil oli ta juba platsil Dwight Howardit katmas.

"Kui kohale jõudsin, küsiti minult, kas mul on ka soojendust vaja. Ütlesin, et ei - tulin joostes," muigas Plumlee oma esimese NBA mängu järel, kus sai viie minutiga kirja ühe lauapalli. "See oli hullumeelne. Tunnen, et võiksin sellest raamatu kirjutada."

Plumlee perekonnas on NBAs mängimine igati tavaline - tema vanemad vennad Miles ja Mason mängivad vastavalt Milwaukee Bucksi ja Portland Trail Blazersi ridades.