46-aastane Kokoškov on erinevate NBA meeskondade juures töötanud juba alates 2000. aastast - ta on olnud abitreener Los Angeles Clippersi, Detroit Pistonsi, sellesama Sunsi, Cleveland Cavaliersi, Orlando Magicu ja Utah Jazzi juures. Jazzi abitreenerina Kokoškovi hooaeg veel kestab, sest meeskond on jõudnud läänekonverentsi poolfinaali, kus madistatakse Houston Rocketsiga.

Serblane liitub Sunsiga pärast seda, kui Jazzi jaoks hooaeg lõpeb.

Lisaks NBA meeskondadele on Kokoškov töötanud ka erinevate rahvuskoondistega - eelmisel sügisel viis ta näiteks Sloveenia koondise Euroopa meistriks.

Kuna Suns loodab sel suvel NBA draftis saada esimest või teist valikut, oodatakse nüüd, et meeskonnal avaneks võimalus endale valida Luka Dončić, kellega on Kokoškovil Sloveenia koondise ajast väga head suhted.

Kokoškovist saab ühtlasi esimene väljapool Põhja-Ameerikat sündinud ja kasvanud inimene, kes on NBA-s peatreeneriks nimetatud. Esimese eurooplasena juhendas mängus põhilise treenerina vaid mõned nädalad tagasi San Antonio Spursi abitreener Ettore Messina, kuid seda Spursi peatreeneri Gregg Popovichi naise surma tõttu.