Ajalooline statistika võib mõnikord olla karm ja üks saamata jäänud võit finaalseerias muutis Warriorsi mängijad läbi aegade parimast meeskonnast läbi aegade suurimateks põrujateks. Parim põhihooaja võidu tulemus, millega on jäädud tiitlita oli enne Warriorsi “lämbumist” Boston Celticsi 68-14. Warriorsi ja Celticsi vahele jäävad 4 võitjat (Bulls 2x, Lakers ja 76ers).

Lihtne on näpuga näidata põhihooajal rekordijahil kulutatud energiale ja öelda, et see maksis Warriorsile play-offides valusalt kätte. Jään selles osas eriarvamusele. Esiteks polnud Warriorsil mingist hetkest muud valikut kui kodurahu huvides ja kõike mängu pannes jahtida mõlemat nii rekordit kui tiitlit - Stephen Curry sisuliselt keeldus häirivale säärevigastusele vaatamata puhkamast ja Draymond Greenile hooaja keskel Warriorsi poolt määratud 2-mänguline sundpuhkus kestis täpselt ühe mängu. Teiseks, Curryle play-offides põlvevigastuse tekitanud higine leeduka tagumik pole kuidagi seotud Warriorsi põhihooajaga. Curry sai küll olulisteks kohtumisteks mängukorda ja keeldus vigastuse taha pugemast, kuid silmnähtavalt ta päris tippvormi enam ei jõudnudki. Lõppkokkuvõttes pole oluline kas põhjuseks oli vähem kui 100% terve põlv või mängupausiga kadunud enesekindlus.

Vigastused on paratamatu osa mängust, millega tuleb tahes tahtmata leppida. Liiga poolt määratud mängukeeld seda ei ole. Draymond Greeni poolt vastasmängijate järelkasvu vastu suunatud rünnakud läksid üle piiri, kuid finaalseeria viiendaks mänguks eemaldamise teeninud punktisüsteemis on ka vaidlemise eest saadud tehnilised vead ja olukorrad, kus Draymond Greeni karistanud kohtunike süütenöör oli liialt lühike. Pealegi, Lebron James ilmselgelt provotseeris Greeni. Sooviksin, et sarnaselt jalgpalli tippturniiridele nulliks NBA finaalseeriaks varasema paturegistri ja karistaks mängukeeluga ainult väga räiget käitumist. Fännid ja meeskonnad väärivad vastaseid, kes mängivad parimas rivistuses.

Juuksekarva võrra võidust ilma jäänud Warriors reageeris ebaõnnestumisele. Vabaagent Durant meelitati oma ridadesse ja Bogut, Barnes, Barbosa pidid lahkuma. Korvi alla lisandus Pachulia. Paberi peal muutus Warriors veel tugevamaks, kuid korvpalli mängitakse puitpõrandal mitte paberil. Pea õlitatult töötanud masinavärgis vahetati hammasrattaid ja kas masin hakkab tööle veel võimsamalt või jookseb kokku pole selge. Hea uudis Warriorsile on see, et kui keegi nende vastase korvi täisladumisele keskenduvasse süsteemi edukalt suudab sulanduda siis on see Durant. Lisaks toob Pachulia meeskonda mängukirge, millest Bogutil mõnikord puudu jäi. Halb uudis: Warriorsi jaoks juba niigi probleemsed korvialune kaitsemäng ja lauavõitlus Boguti lahkumisest ei võida.

Kevin Durant mängus Serbiaga

Oleme viimase kümnendi jooksul korduvalt näinud staaridest kokku klopsitud supermeeskondade kasvuraskusi esimesel hooajal. Sama saatus võib oodata ka Warriorsi. NBA kolm parimat viskajat peavad suutma jagada ühte palli, hoidma ka ülejäänud meeskonnakaaslasi mängus ja meeskonna huvides olema valmis oma ego maha suruma. Klay Thompson oli nõus olema rünnakul meeskonna teine viiul, kas ta lepib kolmanda viiuli rolliga? Curry on olnud kaks hooaega järjest põhihooaja MVP, kas ta jääb 100% tulemusele orienteerituks kui ta pole enam isegi oma meeskonna parim mängija? Durant oli Thunderis fännide jaoks Jumal, Warriorsis täidab seda rolli keegi teine. Kuid peamine küsimus on - milline saab olema eduga harjunud staaride reaktsioon kui vaimusilmas ette kujutatud stsenaariumi asemel on Warriors esimese kahe kuu jooksul saanud rohkem kaotusi kui eelmisel põhihooajal kokku?

Golden State Warriorsi Klay Thompson

Warriorsi õnneks on Steve Kerr tark treener ja põhihooaja 82 mängu piisavalt pikk aeg, et meeskond ühtseks löögirusikaks sulandada. Ennustan, et teekond ei saa olema lihtne kuid põhihooaja lõpuks jõuab Warriors vormiga ligilähedale oma potentsiaalile. Uuest rekordist pole põhjust seekord rääkida (see pole kindlasti enam ka Warriorsi eesmärk), pigem jääb põhihooaja lõpuks Warriorsi võitude arv 62-63 võidu kanti.