Magicu strateegia on olnud läbi drafti valikute ja noorte arengu meeskond pöörata uuele tõusule, kuid suurimaks probleemiks on olnud meeskonna keskpärasus, mis ei võimalda draftis piisavalt kõrgeid valikuid. Meeskonna viimaseid hooaegu ja otsuseid iseloomustab hästi peatreener Scott Skiles`i lahkumine peale eelmise hooaja lõppu erimeelsuste tõttu peamänedžer Rob Henninganiga. Peamiseks tüliõunaks meeste vahel olevat olnud noorte tagamängijate Victor Oladipo ja Elfrid Paytoni roll meeskonnas. Skilesi seisukoht oli, et mõlema jaoks ei ole meeskonnas ruumi, Henningan arvas teisiti. Skiles, keda üldiselt hinnatakse võimekaks treeneriks ja kes sai arvestades ta käes olnud materjali eelmisel hooajal päris hästi hakkama, pidi lahkuma. Magic jäi ilma heast treenerist ja mis kõige koomilisem, suvel kaubeldi meeskonnast ära ka Victor Oladipo. Seega lühidalt öeldes: paljudel on tõsine kahtlus, kas keegi Magicust üldse saab päris täpselt aru, mida nad teevad või mis on nende pikem plaan.

Tundub et plaan jõuda tippu läbi noorte mängijate arengu on tänaseks aknast välja vistud. Lisaks Oladipole läksid meeskonnast ka Jason Smith, Shabazz Napier, Dewayne Dedmon, Andrew Nicholson, Ersan Ilyasova ja Brandon Jennings. Uuteks tulijateks on Serge Ibaka, Bismack Biyombo, Jodie Meeks, Jeff Green, D.J. Augustin, C. J. Wilcox ja draftist Stephen Zimmerman. Kui Biyombo välja jätta siis on kõigi nende meestega leping vaid ühe hooaja peale. Seega mingit garantiid, et ükski nendest mängijatest aasta pärast veel meeskonda kuulub, ei ole. Näiteks Ibaka lahkumine kuhugi tiitli peale mängivasse meeskonda (või naasmine Thunderisse) on suhteliselt kindel ja väga küsitav on meeste motivatsioon veri ninast välja Magicu tulemuse eest võidelda. Biyomboga sõlmiti leping 4 aasta ja 70 miljoni dollari peale. Tegemist on Magicu poolt hetke emotsioonidel põhineva lepinguga, sest Biyombo jättis endast väga hea mulje Raptorsi eest eelmise hooaja play-offides. Valanciunase hüppeliigese vigastus andis talle hea võimaluse ja Biyombo kasutas selle oskuslikult ära. Paraku võib tegu olla lihtsalt kahe superõnnestunud nädalaga ja Magic võib mõne kuu pärast leida ennast vabalt ka 70 miljoni dollarilise õnnetuse otsas.

Skiles`i asemele palgati peatreeneriks Indiana Pacersist vallandatud, kuid üldiselt treenerina kõrgelt hinnatav Frank Vogel. Uus meeskond ja uued mängijad ei tee Vogeli ülesannet lihtsaks ja raske on näha põhjust miks peaks Magicu tulemus uuel hooajal olema märgatavalt parem. Koosseis on ülerahvastatud korvialuste mängijatega, samas puuduvad meeskonnas puhtad väljast viskajad ning pole ka tugevat mängujuhti. Kõik see halvab ka Orlando pikkade meeste sooritusi ning avaldab mõju meeskonna lõpptulemusele. Magic on kandidaat uue hooaja jooksul ühe või mitme vahetustehingu tegemiseks aga ka parimal juhul lõpetatakse hooaeg ehk mõne võiduga üle 30-ne võidu piiri.