Koht oleks võinud olla ka palju kõrgem, sest tegelikult kogusid täpselt 48 võitu neli meeskonda ja Hornets jäi neist omavahelises võrdluses viimaseks. Play-off'ide esimeseks ringiks tähendas see vastasena Miami Heati ja Hornets kaotas seeria napilt 3:4. Nii sai jätku kurb traditsioon, millega Charlotte`i linna korvpallimeeskond ei ole alates 2004-05 hooajast, kui Bobcatsi nime all uuesti tegevust alustati, kordagi võitnud play-off seeriat.. 12 hooaja jooksul on play-off'idesse jõutud vaid kolmel korral.

Keskpärasus on NBA-s mürk. Eriti väikese turuga meeskondade puhul, kellel puuduvad vabaagentide meelitamiseks ka korvpallivälised motivaatorid. Charlotte on selle probleemiga võidelnud aastakümneid ja kõige suurem staar, kes NBA fännidele meeskonnaga seostub, on omanik Michael Jordan. Jordan on kuulutanud, et ta ei ole valmis kuludega minema üle palgalimiidi enne, kui meeskond on selge tiitlipretendent. Paraku eeldab üks teist ja nii keerlebki Hornets justkui nõiaringis, millest pääsemine eeldab väiksemat sorti imet.

Jordani strateegiale kindlaks jäänud Hornets pidi kahe hooaja vahel otsustama, keda vabaagentidest meeskonda jätta ja kellest loobuda. Lahkujateks olid kolm väga olulist mängijat: Jeremy Lin, Courtney Lee ja Al Jefferson. Vabaagentidest värvati meeskonda Ramon Sessions, Roy Hibbert, Brian Roberts ja Mike Tobey. Drafti 22. valiku õiguste eest saadi Sacramento Kingsist meeskonda Marco Belinelli. Hornets andis kindlasti ära rohkem kui vastu sai. Eriti huvitav on Roy Hibberti värbamine, sest Michael Jordani frustratsioon ebakompetentsete pikkade mängijate suhtes nii endise mängija kui omanikuna on hästi kaardistatud. Hibberti viimase paari hooaja esitused aga langevad just ebakompetentsuse kategooriasse ja mees kas leiab enda mõne aasta taguse kindluse või jääb ta karjäär Hornetsis täpselt ühe hooaja pikkuseks.

Hornets sõlmis 120 miljoni dollari väärtuses viie aastase lepingu Nicolas Batumiga. Batumi näol oli eelmisel hooajal tegemist võtmemängijaga, kellega koos Hornets mängis hästi, aga kui Batum oli teda läbi hooaja vaevanud varbavigastusega väljas, kippus meeskonna mäng lagunema. Koos Kemba Walkeri, Marvin Williamsi, Michael Kidd-Gilchristi, Cody Zelleri ja Frank Kaminskyga moodustab Batum meeskonna põhituumiku, tänu kellele loodab Hornets taaskord murda sisse play-off'ide uksest.

Tõenäoliselt saab Hornetsil olema keeruline korrata eelmise aasta tulemust. Lahkunud mängijaid ei suudetud asendada võrdväärsete meestega. Õnneks on Hornetsi palgalimiidis ruumi, et lähitulevikus meeskonda tuua mõni suurem nimi. Eeldused selleks on, et võistkonna sees toimub sisemine areng ja suudetakse jõuda tasemele, mille puhul võimalik superstaar näeks enda lisandumisel potentsiaali tiitlivõiduks. Paraku on Hornets sellest veel mitme hooaja kaugusel ja mis puudutab järgmist hooaega, siis näen tulemuse osas toimuvat pigem taandarengut, mis jätab Hornetsi põhihooaja lõpuks 36-38 võiduga play-off'idest välja.