Eesti mängis esimest veerandaega Serbia vastu võrdselt ning kümneminutiline lõik kaotati vaid 16:22. Indrek Kajupanga arvel oli juba 11 punkti. Teisel veerandajal hakkas Serbia vaikselt eduseisu kasvatama ja poolajaks oldi ees 45:29.

Suur vahe tehti sisse kolmandal veerandajal, mille serblased võitsid 18 punktiga 29:11. Viimase vaatuse võitsid omakorda eestlased 25:17, kuid asjad olid otsustatud juba varem. Neljandal veerandajal jäi lihtsalt vormistada lõppseis.

Heads up if you missed out on the @KSSrbije 🇷🇸 v Estonia 🇪🇪 game we got the highlights right here for you. #FIBAWC #ThisIsMyHouse

📺 https://t.co/yB4gFvEpdW
📲 https://t.co/6BBBf67dk5
📝 https://t.co/pBU9D7sTCs pic.twitter.com/KIbkAttXpR

— Basketball World Cup (@FIBAWC) September 16, 2018


Serblaste resultatiivseimaks kerkis Sacramento Kingsi mängumees Nemanja Bjelica 14 punkti ja 6 lauapalliga. Vladimir Lucic lisas 11 punkti. Eesti eest tegi rünnakul hea mängu Kajupank, kes viskas 17 punkti (kahesed 4/6, kolmesed 3/4). Sander Raieste ja Maik-Kalev Kotsar lisasid 12 punkti.

Visketabavus väljakult Eestil 42,9 (24/56) ja Serbial 56,4 (31/55) protsenti, lauavõitlus 21-33, resultatiivsed söödud 16-23, pallikaotused 16-11, punktid kolmesekundialast 20-40, kiirrünnakupunktid 2-15. Suurim vahe Serbia kasuks kolmanda veerandaja lõpus 36 punkti 74:38.

Eesti on L-alagrupis pärast kaheksat vooru kahe võiduga viimasel kohal. Serbia on viie võiduga kolmas. Saksamaa ja Kreeka jätkavad täiseduga, ühtlasi kindlustasid mõlemad täna pääsu 2019. aasta MM-finaalturniirile.

ENNE MÄNGU:

Serbia peab käesolevas valiksarjas neljanda kodumängu. Austriat ja Gruusiat kodus võideti, Saksamaale kaotati. Sel korral on koondises kaks NBA ja kuus Euroliiga klubide mängijat. Kõige kõlavamad nimed Nemanja Bjelica, Bogdan Bogdanovic, Miroslav Radulica ning Nikola Kalinic.

Serbia peatreener Aleksandar Djordjevic sõnas mängu eelõhtul: "Ei tule kerget mängu. Kohe kindlasti mitte. Teame, et Eesti meeskonnal on kvaliteeti vääriliselt vastata. Kvalifikatsioonimängud on omamoodi erilised. Juba oleme näinud mitmeid ootamatusi, näiteks Sloveenia on raskustes, ka Horvaatia. Seis võib muutuda kiirelt ühele või teisele poole. Peame olema valmis näitama oma parimat mängu."

Eesti koondise peatreeneril Tiit Sokul on võrreldes Serbia kolleegiga mõtteainet kordades enam. Ülisuur allajäämine Saksamaale ei sisenda eelseisvaks lahinguks just suurt optimismi. "Eks siin saab väga raske olema. Neil on ka kriisiolukord. Väga tähtis mäng. Vastased on võimsad, Euroliiga ja NBA mehed. Saame kõva koolituse. Kui sakslased mängisid süsteemselt, midagi võis varasema põhjal ette kujutada, mida nad teevad ja kuhu jooksevad, siis Serbia on veel kõvem klass. Nemad mängivad nii, kuidas kaitse mängib. Harutavad seda mängu lahti hoopis teistmoodi kui sakslased. Palju rohkem on individuaalset mängu, mis taandub paljuski üks-üks kaitsele. Nad on sellise klassiga, et kui teed ühte asja, siis nemad võtavad ette midagi muud. Peame olema valmis reageerima. Midagi ette ennustada on võimatu."