„Püüdsime küll, aga lõpus olid vastased individuaalse teravuse pealt paremad," sõnas Sokk pärast 69:76 kaotusega lõppenud heitlust. Koondise üks liidreid Rain Veideman oli peatreeneriga sama meelt. „Vägev esitus noortelt! Loodetavasti meeldis mäng ka pealtvaatajatele," lisas ta.

Täiesti uue näoga Eesti koondis dikteeris Soome vastu peaaegu terve kohtumise. Mitmel korral saadi kümnekonna punktiga ette, kuid samas lubati vahel ka kiiresti sulada. Soome jõudis viigini alles kaks ja pool sekundit enne lõppu. 63:63 lõppenud normaalaja järel, valitsesid külalised lisaaega juba selgelt. Õigluse huvides tuleb märkida, et Soome koondisest puudusid mitmed nende parimad mängijad kes MM-valikturniiri ajal meeskonda aitavad.

Eestis kandsid suurt koormat 19-aastased mängumehed. Igapäevaselt Hispaanias palliv Sander Raieste kogus 26 minutiga 9 punkti, 8 lauapalli ja 3 söötu. „Saku Suurhallis mängida on ikka teine asi... seni olin harjunud siin tribüünil istuma ja suurt mängu jälgima," tõdes ta. „Mängu tempo oli veidike teistsugune, kui olen harjunud. Alguses paned ju ikka täiega, siis tõmbab punasesse ära, aga hiljem, kui sain mängu rütmi kätte, ei tundnud, et oleksin kellestki aeglasem või jääksin jalgu."

Raiste hinnangul said saatuslikuks kaitses tehtud eksimused. „Oleme kõigest nädala koos harjutanud ning üksteise mõistmine ja kommunikatsioon vajavad parandamist," sõnas ta. „Õnneks on üks kohtumine Soomega veel ees, enne kui tähtsamad mängud tulevad."

Raiste eakaaslane Kristian Kullamäe tegutses põhimängujuhina. Tema kontosse jäi 11 punkti, 6 lauda ja 3 söötu. „Võis rahule jääda, kuid viimasel veerandajal ja lisaajal hakkas vastane kaitses aktiivsemalt mängima. Me ei suutnud sellega kohaneda, ega omi asju ellu viia," tunnistas Kullamäe. „Ise tegin ka lõpus paar rumalat pallikaotust. Eks ma proovin järgmine kord paremini." Kullamäe lisas, et meeskond pole veel kokku mänginud, kuid avaldas lootust, et kaks kohtumist Soomega aitavad seda parandada.

Koondise kogenumatest mängijatest viskas Rain Veideman 15 punkti. Kuid näiteks Siim-Sander Vene kogus vaid 4 ning Kristjan Kitsing 3 silma. Peatreener Sokk tõdes, et mängud toimuvad väga halval ajal. „Paljudel oli pikk hooaeg, vahepeal oldi puhkusel ning vaevalt kõik vanemad mehed tippvormi jõuavadki. Aega on selleks liiga vähe," tõdes Sokk. „Püüame neid nii palju mängu tõmmata kui võimalik."

Eesti publik nägi esimest korda koondise särgis ka USA ülikoolides karastunud Maik-Kalev Kotrarit ja Rauno Nurgerit. Kotsar mängis 25 minutit, kogudes 6 punkti ja 5 lauapalli. Ta tegi 14 viset, milledest tabas vaid kolm. Nurger jäi 11 minutiga nullile.

„Kotser tegi kõik asjad ära ja võttis hästi üks ühele mängus vastaseid ette. Ülikoolis on tema roll pisut teine, kui koondises," hindas Sokk. „Nurger peab aga oma keha korda saama, et väljakul üllatusi ei tuleks. Ta polnud veel kontaktideks valmis."

MM-valikturniiri viimasteks mängudeks valmistuvad Eesti ja Soome kohtuvad teist korda esmaspäeval Soomes.