Eesti koondise kõige kogenum mängija, lõppenud hooaja parimaks korvpalluriks valitud Siim-Sander Vene, tunnistas pärast eile õhtul toimunud treeningut, et sellises saalis on alguses väga ebamugav visata. Põhjus on lihtne, korvi taga haigutab tühjus.

Kuuldavasti on võimalik paigutada tribüünid ka väljaku otstesse, kuid korvpallimäng ei too kokku nii palju publikut, et 7000 pealtvaatajat mahutavas saalis tuleks ära kasutada kõik võimalused. Nii tulebki mängijatel sihik paika saada pisut harjumatutes oludes.

Eile õhtul toimunud treeningul polnud eestlaste tabavusel siiski häda midagi. Viskedrillide ajal tekkis võidu nimel korralik heitlus ning soojendusel saadi saja tabamusega hakkama ettenähtud aja piires.

Suurbritannias ei kuulu korvpall populaarseimate spordialade hulka. Seepärast on isegi üllatav, et koondise mängud peetakse nii suures saalis. Kaval käik on koondise mängude Londonist välja viimine. Esimene kodumäng Kreeka vastu peeti Leicesteris, Eesti ja Iisraeliga kohtutakse Glasgows.

2012. aasta sügisel valminud Emirates Arena asub otse legendaarse Glasgow Celticu jalgpalliklubi kodustaadioni kõrval. Lisaks suurele spordi areenile, kus harrastatakse muuhulgas ka kergejõustiku ning kus sügisel peab Davis Cupi kohtumise Suurbritannia tennisemeeskond, asub sama katuse alla ka velodroom ning hulgaliselt väiksemaid spordisaale.

Eesti ja Suurbritannia vaheline kohtumine algab täna kell 21.30.