208 cm pikk ja 107 kg kaaluv Ballo kogus keskmiselt 25.7 punkti ja 22.8 lauapalli mängu kohta, aidates Malil võita kõik kaheksa kohtumist. Sellega tagas Mali endale koha järgmisel aastal Argentinas toimuvale U17 MM-ile.

Watch: 15-year old Oumar Ballo destroying the FIBA U16 African Championship. Background feature story via ESPN: https://t.co/OjnOKiEhoQ pic.twitter.com/zXlR1srBOW— Jonathan Givony (@DraftExpress) August 2, 2017

Tasub märkida, et Malil polnud turniiril erilist konkurentsi, sest traditsioonilised Aafrika kossukantsid nagu Nigeeria, Senegal, Angola, Kamerun ja Lõuna-Sudaan keeldusid oma esindusi võistlustele saatmast, kuna Aafrika alaliit pole suutnud sundida USA ja Euroopa klubisid nende parimaid poegasid koondise turniiri ajaks vabaks laskma.

Ballo kasvas tegelikult üles jalgpalli mängides. Korvpalli juurde sattus ta 11-aastaselt, kui sai aru, et on palli jalaga löömiseks liiga pikk. Alavahetusel olid olulisteks mõjutajateks ka 195-sentimeetrine ema ja samuti 208 cm pikk vend Drissa, kes mängib korvpalli professionaalsel tasemel Prantsusmaal.

Ballo treenib igapäevaselt Kanaari saartel Las Palmases Cantenbury korvpalliakadeemias, mille õpilasi valmistatakse ette haridusteed jätkama Euroopa või USA ülikoolides. Ka Hispaania U16 meistrivõistlustel, kus osalevad teiste seas Barcelona, Madridi Reali, Joventuti, Malaga ja Estudiantesi noored, tunnistati ta tänavu mais väärtuslikuimaks mängijaks. Cantenbury akadeemia sai seal kolmanda koha. Lauapallide edetabelis hõivas Ballo esikoha, punktitabelis teise.

ESPN kirjutab, et Ballole on silma peale pannud juba erinevad NBA ja USA ülikoolimeeskondade skaudid.