Põhjuseks on tohutud võlad. Peamiselt ollakse võlgu mängijatele. "Võlad on väga suured ning ainult tõeline ime suudaks AEK'd päästa. Nad on senini võlgu mängijatele, kes esindasid klubi kaks-kolm aastat tagasi," kirjeldas olukorda Kreeka korvpalliajakirjanik Giorgios Fragkos.

AEK proovis kohtu kaudu võlakoormat vähendada, kuid mängijatelt nagu Nikos Chatzis, Dimitris Papanikolaou ning Nestora Kommatos võetud tunnistused muutsid selle võimatuks. Kohus käsib nüüd klubil koheselt kõik võlad mängijatele tasuda.

""Me räägime kahest miljonist eurost, mis peab kohe tasutud saama. Aga klubi rahakott on tühi ning sellise summa leidmine võimatu. Kreeka korvpalli mõistes praeguse finatskriisi ajal on selline summa väga suur," lisas Fragkos.

Ateena AEK on viimane Kreeka meister enne Panathinaikose üheksa aasta pikkust võimutsemist. Sel hooajal tabas klubi lisaks finantsprobleemidele ka mänguline häving ning meeskond kukkus meistriliigast välja. AEK oli seni üheks kolmest Kreeka klubist, kes ajaloo vältel kunagi meistriliigast polnud välja langenud.

"Tõenäoliselt peab AEK loobuma ka tugevuselt teisest liigast ning mängima järgmise hooaja veel madalamal, et võlga vähendada pankroti väljakuulutamisega."

Klubi üheks viimaseks suursaavutuseks oli Saporta karika võitmine 2000. aastal. Meeskonna põhikoosseisus oli siis ka Martin Müürsepp.

Kolm aastat tagasi mängis klubis ka Tarmo Kikerpill.

Vaata, kuidas Müürsepp AEK Saporta karikavõiduni juhtis: