Kohtumine B-alagrupi teise ning A-alagrupi kolmanda vahel pakkus punkt-punkti heitlust tervelt 30 minutit, enne kui kahekordne Euroopa meister Hispaania ikkagi oma teed läks.

Nimelt tegid hispaanlased kohe viimase 10-minutilise perioodi alustuseks 7:0 spurdi ning sellele poolakad enam vastata ei suutnudki.

Võitjate poolelt tegi hiilgemängu 30 punkti ning 7 lauapalli enda nimele saanud Pau Gasol. Kahekohalise arvu punkte said kirja veel 15 silma visanud Nikola Mirotic ning 12 punkti oma saldole kirjutanud Sergio Llull. Poola särgis oli 10 punktiga resultatiivseim Damian Kulig.

Statistiliselt tegid hispaanlased otsustava vahe sisse visketabavusega (Hispaania tabas enda viskeid 50% täpsusega (56/28), Poola vastav näitaja oli 43.5% (62/27)).

Veerandfinaalis lähevad eelmise MM-i pronksimehed hispaanlased vastamisi C-alagrupi täiseduga läbinud Kreekaga, kes täna kindlalt 75:54 Belgia alistas.

Päeva viimases kohtumises astuvad kell 22.00 vastamisi Prantsusmaa ning Türgi.

Pühapäeval kohtuvad kaheksandikfinaalides veel Serbia - Soome, Horvaatia - Tšehhi, Iisrael - Itaalia, ja Leedu - Gruusia.