Janar Talts avas mängu skoori ning viis Eesti juhtima. Punkt-punkti mäng jätkus ning kaks minutit enne veerandi lõppu viis vahetusest sekkunud Tanel Kurbas Eesti 15:14 ette. Sellele järgnes aga leedulaste ja eelkõige Jonas Maciulise spurt ning veerandi võit läks numbritega 20:15 Leedule.

Eesti alustas teist veerandit võimsalt: 14:4 vahespurdi arhitektideks Kurbas, Rain Veideman ja Talts. Ent poolaja lõppu tegi spurdi - 14:2 - omakorda Leedu, pöörates numbrid 24:29 mõne minutiga 38:31 eduseisusuks. Poolaeg.

Renaldas Seibutis tõi teise poolaja alguses kaks korvi järjest, viies Leedu juba kümne punktiga juhtima. Kuid edasine oli Eesti mäng: jälle tegid Kurbas, Veideman ja Talts järjepanu skoori. Veerandi lõpetas samuti suurepärase esituse teinud Sten Sokk kahe tabava vabaviskega ning Eesti lõpetaski neljandiku 2-punktilises eduseisus, 51.49!

Ka viimase veerandi algus oli liiga ilus, et uskuda. Talts tabas hullu kolmese ja kasvatas edu neljale, 58:54. Seejärel ärkas (skooritegemise osas) ka Kristjan Kangur, kes tõi neli punkti järjest ja viis meid juba seitsmega peale, 62:55. Neli minutit lõpuni.

Kanguri korvidele järgnes kohe Taltsi viies viga. Jonas Valanciunase puudumisel otsustavatel hetkedel leedulaste korvialust kontrollinud Antanas Kavaliauskas tabas kaks ja pool minutit enne lõppu kaks vabaviset ja vähendas vahe kahele, 60:62. Järgnes kaheminutile skooripõud - ja seda mõlemal poolel. 28 sekundit enne lõppu tõi Mindaugas Kuzminskas tabloole viigiseisu - 62:62. Eestile jäi viimane rünnak.

Siim-Sander Vene, ilmselt meie omadest ainsana täna selgelt kehva esituse teinud "leedukas", sai üsna korvi lähedusse söödu, kuid tema kätest omakorda lahti läinud sööt enam omasid ei leidnud ning Maciulis karistas eksimuse kaks sekundit enne lõppu ära - Leedu 64:62 peal. Eesti sai küll veel viskele, ent Arbeti kaugvise tabas korvi ülemist serva ning napp kaotus oligi tõsiasi.

Talts tõi üleplatsimehena 20 punkti, Veideman lisas 10 ning Kangur ja Kurbas 9 silma. Soku arvele jäi 6 punkti ja 5 korvisöötu. Leedu parim oli Maciulis 15 punktiga, Kavaliauskas lisas 14 ja Seibutis 11 punkti.

Ukraina tänane ühepunktiline võit Läti üle tähendas, et homme ootab Eestit meie korvpalliajaloo aegade üks tähtsamaid mänge - selle mängu võitja pääseb igal juhul edasi järgmisse ringi.

Vaata mängukokkuvõtet: