Toyota Nelja Rahvuse Karikaturniir toimub 20.-22. augustini Saku Suurhallis. Eesti vastasteks lisaks Filipiinidele on siis Holland ja Island. Filipiinid on turniirile lisatud seega varem välja kuulutatud Iisraeli asemel. Juutidega kohtub meie koondis järgmisel turniiril Zagrebis (26.-28. august).

Filipiinidega tekkis koondise juhtidel kontakt mullu, kui Eesti koondis oli laagris ja kontrollmängudel Hispaanias. Eestisse tuleb Filipiinide koondis Leedust, kus nad on laagris ja peavad ka nendega kontrollmängu. „Võib lisada, et tavaliselt käib kauge Aasia riigi koondisega kaasas ka arvukas fänniarmee. Näiteks mullu Hispaanias oli kohal lausa 5000 filipiinlast,“ märkis EKL-i peasekretär Keio Kuhi.

Kodumaal saab Eesti koondist näha ka üsna pea - 18.-19. juulil, mil Viljandis ja Paides võetakse vastu Taani koondis. Mängib rahvuskoondis, kuid neis kohtumistes on sisult tegu peamiselt B-koondisega.

Filipiinid osalesid ka 2014. aasta MM-il, kus ühe võidu ja nelja kaotusega jäädi alagrupis viimaseks. Alistati Senegal 81:79 ning kaks mängu kaotati õige napilt: Argentiinale 81:85 ja Horvaatiale 78:81.

Mullusel MM-il oli koondise suurim täht on USA päritolu korvialune jõud Andray Blatche, kes tõi viies mängus keskmiselt koguni 21,3 punkti ja 13,8 lauapalli. 2012-14 kuulus mees NBA-s Brooklyn Netsi rivistusse. Kas ta ka sel aastal Filipiine esindab, pole veel teada.

Filipiinid on FIBA reitingu järgi maailma 31. korvpalliriik. MMile on jõutud üheksa korda, 1954 a tuldi koguni pronksile. Sajandi esimeses pooles oli Filipiinid üldsegi ala tipus. Ka 1936 Berliini olümpial oldi viies. Filipiinid (Manila) on võõrustanud ka MM-finaalturniiri, see juhtus 1978. aastal.