Stuudiokülalisteks olid aastaid Kaunase Žalgirises treeneriametit pidanud Priit Vene ning Kohila spordiklubi treener Jüri Pritsin.

"Üldpilt on kurb. Vead on tehtud varem, praegu on lihtsalt lõppagoonia. Oleme taktikaliselt nõrgad olnud. Paraku ei näinud me ka suve jooksul erilisi taktikalisi plaane mängudes - need ei saa hetkega EM-il enam tekkida," sõnas Vene stuudios.

"Kaks mängu, mis siiani on olnud, pole midagi rõõmustavat pakkunud. Tundub, et ka meeskonna sees pole asjad korras. See peegeldub väljakul," lisas Pritsin. "Kui me mängisime mõned aastad tagasi võrdselt Serbia ja Iisraeliga, olid nii Tanel Sokk kui Kristjan Kangur terved. See, et mõlemad on praegu kehvas seisus, mõjutab meie mängu palju."

Vene sõnul on Eesti jäänud Euroopa korvpallist 15 aastat maha, põhjuseks peamiselt noortetöö ning tõsiasi, et meil ei tohtinud teatud noorteklassides veel hiljuti kate-kattest mängu viljeleda. Seetõttu ei valda ka meie praegused koondislased Vene sõnul üht korvpallimängu olulisemat elementi.

"Kindlasti on see laiema süsteemi küsimus. Tuleb vaadata kaugemale - mis toimub meie noortekorvpallis? Mida seal õpetatakse? Mida seal lubatakse mängida? Meil ju ei lubatud aastaid noortekorvpallis mängida kate-kattest mängu, millega me jäime minu hinnangul hetkega 15 aastat Euroopa normaalsest korvpallist maha. Terve maailm mängis ühesugust korvpalli, meie üritasime aga mängida mingit teistsugust korvpalli. Tänu sellele, et me ise ei oska kate-kattest mängida, ei oska me seda rünnakul kasutada ega ka kaitses selle vastu tegutseda," tõi Vene välja valusa tõe.