Nimekirjas on nii teenekaid veteranmängijaid kui ka noori tulevikustaare. Alla 23-aastaseid mängijaid on koosseisus tervelt viis.

Noorema generatsiooni esindajatest on koosseisus näiteks Toronto Raptorsi tsenter Jonas Valanciunas kui ka meeskonna pesamuna, 19-aastane tagamängija Domantas Sabonis, kes pole veel põhikoosseisu mahtunud, kuid võib seda sügisesel EM-il esimest korda teha.

Kogenumate mängijatena jäid koondise laagrisse Darjus Lavrinovic ja Robertas Javtokas, kes paari kuu pärast tähistavad oma 36. sünnipäeva.

Leedulaste üks tähtsamaid eemalejääjaid EM-ilt on Houston Rocketsi tsenter Donatas Motiejunas, keda kimbutasid NBA hooaja viimasel kuul alaselja spasmid, mis vajasid operatsiooni. Vigastuse tõttu ei saa Em-il kaasa teha ka Galatasaray mängija Martynas Pocius ning Milano Emporio Armani täht Linas Kleiza.

Leedu koondise esimesed sõprusmängud on Austraalia vastu 29. juulil Klaipedas ja 31. juulil Šiauliais. Enne EM-i kohtutakse veel Soome, Austria, Türgi, Makedoonia ja Horvaatiaga.

EM-il kuulub Leedu Riia alagruppi koos Eesti, Belgia, Tšehhi, Ukraina ja Lätiga.

Leedu koondise 18-meheline nimekiri EM-iks:

Deividas Gailius (Neptunas); Rokas Giedraitis (Šiauliai); Arturas Gudaitis (Žalgiris); Zygimantas Janavicius (Lietuvos rytas); Paulius Jankunas (Žalgiris); Robertas Javtokas (Žalgiris); Adas Juskevicius (Lietuvos rytas); Antanas Kavaliauskas (Lietuvos rytas); Mantas Kalnietis (Krasnodari Lokomotiv, RUS); Mindaugas Kuzminskas (Malaga Unicaja, ESP); Darjus Lavrinovic (Reggio Emilia Grissin Bon, ITA); Lukas Lekavicius (Žalgiris); Jonas Maciulis (Madridi Real, ESP); Arturas Milaknis (Žalgiris); Marius Runkauskas (Ploiesti CSU Asesoft, ROU); Domantas Sabonis (Gonzaga University, USA); Renaldas Seibutis (Istanbuli Darussafaka, TUR); Jonas Valanciunas (Toronto Raptors, CAN).