Nimelt jäi mängumees nädalavahetusel Zagrebis lõppenud kontrollturniiri viimasest mängust Bosnia ja Hertsegoviinaga seljavigastuse tõttu eemale ning koondise füsioterapeut Priit Lehismets rääkis Delfile, et Kanguri seis ei ole tänaseks oluliselt paranenud.

"Hetkel on Kanguriga nii ja naa. Iisraeli mängus saadud seljavigastus teda painab ning eilses trennis tegi ta vaid soojenduse kaasa," rääkis Lehismets. "Täna on õnneks puhkepäev ning homme teeme enne reisi ka kergemat sorti treeningu. Seljale on säärane puhkus ja väiksem koormus muidugi hea, aga iseasi, mis see vormile teeb - ega ta väga hästi ei mõju."

Kuivõrd võib koondise kapteni vigastus tema esitusi EM-finaalturniiril segada? "Pisut keeruline prognoosida, aga hetkel usun, et ta paneb sama koormusega edasi, mis Zagrebi turniirilgi oli," rääkis Lehismets, lisades, et kuna Riias leiavad alagrupimängud aset viie järjestikusel päeval, peab ehk mingil hetkel ka Kangurit säästma.

"Reaalselt võtaks paranemine nädalaid"

"Eks konkreetse seisu kohta saab täie selguse mängude käigus, aga ma arvan, et isegi kui mingi valu üles lööb, siis adrenaliini toel kestab ta vähemalt esialgu teatud minutid ära. Järelejäänud päevadel proovime Kanguri selja olukorda veel igasuguste massaažide, teipide ja muu säärasega parandada, aga ega siin nii vähese ajaga imet ei tee. Reaalselt vajaks säärane vigastus paranemiseks nädalaid," jätkas Lehismets.

Seevastu lisas füsioterapeut ka positiivse uudise, et Horvaatia turniirist põlvekõõluse ülekoormuse tõttu eemale jäänud Rain Veideman teeb hetkel programmi täismahus kaasa: "Veideman on hetkel väga heas seisus. Üldiselt võibki öelda, et ülejäänud koondise tervis on hetkel laias laastus korras, muret teeb vaid Kanguri olukord," lõpetas Lehismets.