"See on Eesti meeskonna teekond Euroopa meistrivõistlustel ja selleni. Film kujuneb täpselt selliseks, milliseks kujuneb see teekond. Kas see saab olema võidu- või kaotusefilm, ei ole kinni filmijates, vaid meeskonnas," rääkis Delfile ja Eesti Päevalehele filmi üks produtsentidest Maria Avdjuško.

Võttegrupp on kokku viieliikmeline - režissöör-operaator Hindrek Maasik, veel üks operaator, produktsiooni mänedžer Orm Naarits ning kaks produtsenti Pille Rünk ja Avdjuško. Filmi eelarve on kuni 100 000 eurot, finantseering tuleb korvpalliliidult, Kultuurkapitalilt ja sponsoritelt.

"Algidee pärineb korvpalliliidult. Aga me mõtlesime, et sellise filmi peaks tegema, sest ei tea ju, kuna tekib järgmine võimalus seda teha - võib-olla kahe aasta pärast, nelja, võib-olla mitte kunagi," rääkis Naarits.

Avdjuško lisas: "Filmi eesmärk on propageerida seda spordiala ja neid fänne, kes sellega kaasas käivad. Kui kunagi mõni väike poiss seda filmi vaatab ja leiab, et see on äge, mis nad seal väljakul väikse Eesti nimel teevad, siis on see film oma eesmärgi täitnud."

Filmi on lootust pääseda ka Riiasse sõitvatel Eesti fännidel. "Loodame kajastada ka Eesti fännide teekonda ehk kõike, mis seal Riias toimuma hakkab," lisas Avdjuško.

Võttegrupil on täielik juurdepääs kõikidele korvpallikoondislaste tegemistele - ka riietusruumi ja tiimi koosolekutele, mida muidu ajakirjanike eest kiivalt varjatakse. Selle lühikese ettevalmistusaja jooksul on käidud kaasas ka mängijate ülikonnaproovis.

Seni on kaamerasilma ette jäänud pigem negatiivsed emotsioonid - kaks kaotust Venemaale, suur allajäämine Gruusiale... Intervjuu filmitegijatega tegime vahetult pärast Itaalia-mängu teist veerandaega, mis kaotati 5:34.

"Eks see asi oli vähe optimistlik alguses. Aga räägime homme Tiiduga (peatreener Tiit Sokuga - toim) paar sõna. Ega me tegelikult ei tea ju, mida siin tehakse, mida siin harjutatakse ja mis ettevalmistusfaasis praegu ollakse. Võib-olla see peab nii olema," ütles Naarits.

Film loodetakse valmis saada enne uut aastat. Esialgu näeb seda vaid kinodes, hiljem ka televisioonis.