Juuni algul vilistas Aare Halliko VTB Ühisliiga teist finaalmängu Moskva CSKA ja Himki vahel. Seejärel, Euroopa mängudel Bakuus olid meilt võistlustules Rauno Peerandi ja Jegor Mitrofanski. Esimese osaks jäi tähtsamatest mängudest meeste poolfinaal Venemaa ja Sloveenia vahel ning meeste pronksimäng, teisele naiste pronksimäng.

Vilemehed järelkasvu EM-idel

Homme sõidab meeste koondisega koos universiaadile Lõuna-Koreasse Tanel Suslov. Ning 2. juulist 12. juulini Lanzarotel toimuval naiste U20 EMi A-divisjoni turniiril tegutseb peakomissarina lauas Atso Matsalu.

Järelkasvu EMid jätkuvad juuli lõpus. 23. juuli-2. august on U18 noormeeste A-divisjoni EMil Kreekas Rain Peerandi ning B-divisjoni EMil Austrias Aare Halliko.

30. juuli-9. augustil toimuval U18 neidude A-divisjoni EMil Sloveenias aitab õigust mõista Mart Uuehendrik ning 6.-16. august U16 poiste B-divisjoni EMil Sofias Rain Peerandi.

Halliko määrati Berliini alagruppi

Ning siis juba sügise algusse, mil Aare Halliko on määratud meeste EM-finaalturniirile. Esmalt tuleb tal tegutseda alagrupiturniiril Berliinis, vahemehena nn surmagrupis – Saksamaa, Hispaania, Itaalia, Türgi, Serbia ja Island. Turniiri edasised vilistamised on täna lahtised.

Lisaks neile: Rain Peerandi osales mai lõpus FIBA kohtunike potential group koolitusprogrammis. Varem on selle läbi teinud kaks eestlast – Mart Uuehendrik ja Aare Halliko. Raini jaoks oli tegu selle programmi esimese etapiga.

Ka tagala tegutseb

Juulikuus teevad meie kohtunikud kaasa ka 3x3 EMi kvalifikatsioonietappidel, mis peetakse Amsterdamis, Ricciones (Itaalia) ja Riias. Seal on tööl vastavalt Rauno Peerandi ning kahel viimasel Jegor Mitrofanski.

Noorematest kohtunikest läbisid Nordic Cupi raames mai keskel FIBA instruktorite juhendamisel koolituse Aleksei Mohov, Ranno Konks, Ivo Kitsing ja Alex Talisainen. Kaks viimast tegid juuni alguses eraldi läbi veel ka rahvusvahelise kohtunike koolituse Bulgaarias.

Kohtunikud esinesid lõppenud klubihooajal laial rindel ja hästi. Eraldi välja tuues mõningaid tipphetki: Aare Halliko – VTB Ühisliiga playoff ja kaheksa Euroliiga kohtumist; Rain Peerandi – FIBA, VTB mängud ja Eurochallenge’i Final Four; Timo & Tanel Suslov, Mart Uuehendrik – ridamisi FIBA ja VTB mänge.