Muutuse tingis Eesti meistriliiga tabeliseis, kus Valga meeskond on eelviimasel kohal 7 võidu- ja 15 kaotuspunktiga. "Tundub, et jäime treenerivahetusega pisut hiljaks. Esimesed ohumärgid lõid välja juba detsembris, aga ikka loodad, et läheb paremaks," kommenteeris klubi mänedžer Antti Vasar.

Veel eelmisel kevadel Eesti liigas Tarvaga pronksmedalitele mänginud Umbraško alustas tänavust hooaega treenerina Moskva Dinamo juures. Aga seal läksid asjad hapuks, kuna meeskonda VTB Ühisliigasse vastu ei võetud. Nii liikus endine Läti koondislane edasi Norrasse, kus mängis kohalikus meistrisarjas. Vasara kõne tõi ta tagasi Eestisse.

"Eks ta ikka kaalus pakkumise üle, paugult jah sõna ei andnud. Kuid nüüd avaneb tal võimalus töötada kodule lähedal, lisaks toimetada kahes liigas. Arvan, et temasugusele noorele treenerile on see hea võimalus," märkis Vasar ja lisas: "Ootame Umbraškolt, et ta suudaks meekonna piisavalt maha rahustada. Ja kui keskendutakse mängimisele, küll siis tulemused paranevad. Tema trumbiks on kindlasti see, et ta tunneb isiklikult paljusid Valga-Valka mängijaid, on nendega koos palliplatsil olnud. Lepingu sõlmisime hooaja lõpuni, mida on võimalik seejärel aasta võrra pikendada."

Debüüdi peatreenerina teeb Umbraško juba täna, kui kaksiklinna meeskond kohtub Läti meistriliigas võõrsil Valmieraga.