Kaheksa võitu, 22 kaotust ja 14. koht liigatabelis – need on arvud, mis jäävad ilmestama Kalev/Cramo tänavust hooaega VTB Ühisliigas. Nagu ka eelmisel aastal seisis meeskond mitmel korral silmitsi ootamatute koosseisumuudatustega, mis pani nii treenerid kui ka mängijad raskesse olukorda.

Heidame pilgu Kalevi hooajale ühisliigas. Hinnangu annavad lugupeetud korvpallitegelased Jaak Salumets, Priit Tomson, Priit Ilver, Peep Jõgi ja Aadu Kana.

Endise kalevlase Priit Ilveri hinnangul oli mängu lõppude äravajumisel kaks kindlat seletust: „Kindlasti on vastasvõistkondadel kõvemaid mängijaid, kes võtavad mängulõpud enda peale, ja nad on kogenumad. Samuti on vastastel pikemad pingid ehk nad saavad rohkem mängijaid kasutada.”

México OMi pronksmedalimees Priit Tomson leiab, et meeskonda oleks vaja tagamängijat, kes oskab nii sööta, läbi murda kui ka olulistel hetkedel ise ära visata. „Sel aastal on meil sarnaseks meheks Curry, aga kahjuks mitte see Curry, kes mängib Warriorsis,” muheles Tomson.

Salumets leiab, et välismängijate toomisel pole küsimus mitte ainult mehe mänguoskustes, vaid suuresti ka suhtumises meeskonda. „Oleneb, mis huvid mängijal on siia meeskonda tulla. Sinnamaani, kui mängijal on võimalus ennast müüa, siis ta ei pinguta sageli mitte võistkonna, vaid enda müümise nimel,” selgitas Salumets.

Endise korvpalluri Peep Jõgi avates oleks mõistlik meeskond ehitada ümber ühe n-ö staarmängija. „Meeskonda võetakse mitmeid välismängijaid, kes tegelikult ei mängi, või kui mängivad, siis need võetakse kohe ära ja ongi kogu lugu. Äkki olekski mõttekam võtta selle raha eest üks klassiga mees ja tema ümber meeskond ehitada?” avaldas arvamust Jõgi.

BC Kalev/Cramo aupresident Aadu Kana näeb probleemi ka rahastamises. „Kui Tartu Ülikool/Rockil on taga Tartu linn ja Tartu Ülikool, siis Cramol ei ole ei Tallinna linna ega ühtegi teist riikliku struktuuri, kes toetaks. Oleme sunnitud ootama turult viimasel hetkel odavaid mängijaid,” selgitas Kana ning lisas, et ebaõnnestunuks seda hooaega kindlasti lugeda ei saa.

Ajakirja Basketball uus number peaks poelettidel saadaval ja postkastis olema nädala lõpus.