Suure osa mängust tagaajaja rollis olnud Tartu jõudis alles päris normaalaja lõpus viiginumbriteni ning Kregor Hermeti tabav vabavise viis tartlased esimest korda juhtima alles siis, kui mängida oli jäänud alla kahe minuti. Märt Rosenthali tabav kaugvise viis Tartu juba nelja silmaga ette, kuid viimase minutiga suutis Valmiera siiski viigini jõuda, surudes kohtumise lisaajale.

Lisaaja alguses tabas Tartut aga valus löök - nende liider Julius Kazakauskas sai kirja oma viienda vea, misjärel vastased lõplikult eest ära rebisid ning Tartut enam tagasi ei lubanud.

Kazakauskase arvele jäi enam kui 38 mänguminuti juures 23 punkti kõrval lausa 15 lauapalli ja neli korvisöötu, Arnas Velicka lisasa 24 silma, kuus lauapalli ja kuus korvisöötu. Märt Rosenthal sai nigelavõitu visketabavuse juures kirja 17 punkti.

Valmiera sangariks tõusis nende liider Janis Kaufmanis, kes kogus 26 punkti kõrval seitse lauapalli ja kuus korvisöötu.

Tartul on nüüd Eesti-Läti korvpalliliigas kirjas üks võit ja üks kaotus, Valmieral kaks nappi võitu.

Enne mängu:

VALMIERA GLASS VIA - Tartu Ülikool
03.10.2018 kell 19.00, Valmiera, Vidzemes Olimpiskais Centrs
Ülekanne: Tallinna TV, Delfi TV

Eelmisel hooajal Läti 2. divisjonis mänginud ja tänavu Valmiera/ORDO asemel linna esindusmeeskonnaks tõusnud Valmiera alustas Eesti-Läti Korvpalliliigat 88:84 koduvõiduga Valga-Valka/Maks & Mooritsa üle. Avamängu resultatiivseimad olid tagamängijad Janis Kaufmanis ja Edmunds Elksnis, kes tõid vastavalt 20 ja 19 punkti. Korraliku mängu tegi ka endine raplalane ja valgalane Maris Ziedins, kes viskas eelmise tööandja vastu 6 silma ja võttis 10 lauapalli.

Võiduga alustas ühisliigat ka Tartu Ülikool, kes alistas laupäevases kohtumises Jurmala 79:59. Suve jooksul mitmest kogenud mängijast loobunud ning tublisti noorenenud koosseisuga meeskond noortega ka võitis: 19-aastane tagamängija Märt Rosenthal viskas 30 ja aasta noorem Arnas Velicka 23 punkti. Hea mängu tegi eelmise hooaja keskel Tartu Ülikooliga liitunud ning tänavu meeskonna kapteniks nimetatud Julius Kazakauskas, kes panustas võitu 13 silma, 14 lauapalli ja 3 korvisööduga.