Tasavägise kohtumise avaveerand lõppes Pärnu 19:17 eduga, poolajale mindi Valga 39:37 juhtimisel. Kolmanda veerandajaga tegid külalised 17:9 spurdi ning Pärnu oli kogu viimase neljandiku tagaajaja rollis. Kõige väiksem vahe viimasel veerandil oli kuus punkti seisul 60:66.

Pärnu lagunemine sai alguse juba teise veerandi lõpus, kui 37:26 edu mängiti nelja minutiga kahepunktiliseks kaotusseisuks. Pärnu peatreener Heiko Rannula süüdistas kehvas perioodis Reinar Hallikut, kes tegi spurdi jooksul kolm pallikaotust.

Valga parimana kogus Renato Lindmets 17 punkti, Sandis Silavs lisas 15, Reinis Strupovics 14 ning Kristaps Kanbergs ja De Andre Torche Mathieu mõlemad 12 punkti. Pärnu edukaim oli Domagoj Bubalo 17 punkti ja 8 lauapalliga. 17 silma kogus ka Edvinas Seskus, 16 punkti viskas Mihkel Kirves.

Pärnu lähim ohustaja on TTÜ (16-14), kelle vastu juhitakse omavahelisi mänge 3:1. Kui Pärnu jaoks oli tänane põhiturniiri viimane mäng, siis neist võidu kaugusel asuval TTÜ-l jääb veel mängida kolmanda koha kindlustanud Rapla AVISega võõrsil ja TLÜ/Kaleviga kodus.

TLÜ/Kaleviga kuuendat kohta jagama tõusnud Valga/Valkat ootab järgmisel teisipäeval veel ees kodumäng Rakvere Tarvas/Palmse Metalliga (9-22), kes on neist võidu kaugusel.