"Otsuse langetamise ümber oli palju emotsioone, kuid samamoodi jätkata, polnud võimalik. Võib-olla oleks selle otsuse pidanud tegema juba varem," sõnas Tartu Ülikooli kantsler Meelis Luht. "Kõik meie toetajad peaksid oma summale nulli juurde kirjutama ja ka siis jääb raha puudu."

Lõppenud hooajal Eesti meistrivõistlustel hõbemedalid võitnud tartlased peavad edaspidi arvestama tunduvalt väiksema eelarvega. Kui seni oli klubi hooaja eelarveks umbes 800 000 eurot, siis edaspidi saab see summa olema kuni neli korda väiksem. Tänavusel aastal oli korvpallimeeskonnale läinud kulud niivõrd suured, et Tartu Akadeemiline Spordiklubi lõpetas aasta 236 000 euro suuruse kahjumiga.

Kui Tartu Ülikool kavatseb edaspidi keskenduda noortele mängumeestele, siis praeguse seisuga ei nähta enda ridades kohta ka kogenud pallureid nagu Janar Talts ja Tanel Sokk. Talts tõdes Delfile, et tema jaoks on tegemist värske uudisega ja enda tuleviku kohta ei oska ta midagi konkreetset öelda. Mängijatega ei ole neid asju veel arutatud.

Luhti sõnul on nüüd oma noortel tulevikuks suuremad võimalused. "Meie korvpallikool töötab väga hästi, kuid poistel oli väljund ainult gümnaasiumi lõpuni. Pärast seda polnud neil kuhugi minna, esindusmeeskonnas olid kohad kinni. Nüüd saavad nad ülikoolis õppida ja samal ajal meeskonnas mängida," selgitas ta.