Terve mängu juhtinud Kalev sai poolajavileks juba 17-punktilise eduseisu ja pääses kolmandal veerandil korraks isegi 28 punktiga ette. Võitjate tulemuslikum oli Isaiah Briscoe, kes kogus 27 punkti (visked mängust 11/18), seitse lauapalli ja neli resultatiivset söötu. Bojan Subotic lisas 17 ning Janari Jõesaar ja Martin Dorbek võrdselt 14 silma.

Tartu resultatiivseim oli Vytenis Cizauskas 29 punktiga, kuid leedukas patustas ka viie pallikaotusega. Taas pääses maksvusele Kalevi pikem ja ühtlasem pink - varumeeste punktid jäid võitjate kasuks 36:24.

Mängu käik:

Kalev alustas maruliselt ja spurtis kiiresti 10:2 ette. Avaveerandi lõpuks kasvas tiitlikaitsjate edu juba 29:15-le. Teisel neljandikul jätkus mäng Kalevi domineerimisel - pikaks vaheajaks juhtisid külalised 49:32.

Kalev/Cramo poolel näitas taas head tegutsemist vanameister Kristjan Kangur, kelle arvel oli poolaja lõpuks 5 punkti, 3 lauapalli ja 3 resultatiivset söötu. Punktide osas oli seni kalevlaste liidriteks olnud Janari Jõesaar ja Martin Dorbek, kes on kogunud vastavalt 11 ja 9 silma. Tartule tõid avapoolajal Vytenis Cizauskas ja Tanel Sokk 8 punkti.

Avapoolajal ületasid kalevlased vastaseid sisuliselt igas elemendis. Kalev/Cramol oli parem visketabavus, lauavõitluses oldi üle, resultatiivseid sööte jagati rohkem ning ka palli kaotati vähem. Kõige selle tulemusena oli Tallinna klubi edu 20 mänguminuti järel koguni 17 silma.

Kolmandal veerandi kasvas Kalevi edu korraks juba 28-punktiliseks ning viimasele neljandikule mindi külaliste turvalises eduseisus 78:54. Viimane veerandaeg enam mingit pööret ei toonud ning Kalev võitis 102:82 ning juhib nüüd finaalseeriat juba 3:0.

Seeria neljas mäng on neljapäeval Tartus.

Enne mängu:

Kalev võttis esimese kahe kohtumisega Tallinnas sisse 2:0 eduseisu ning seda tänu korralikule ründemängule: kahe esimese mänguga on tartlaste korvi laotud 98 ja 103 punkti ning kiirele ja resultatiivsele mängule pole Tartu peatreener Priit Vene veel vastust leidnud.

Kas kodupubliku toetus aitab Tartul finaalseeria põnevaks muuta või võtab Kalev/Cramo sisse kägistava 3:0 eduseisu? Kohtumine Tartu Ülikooli Spordihoones algab kell 19.10 ning otseülekande teevad sellest nii Delfi TV kui ka TV6. Mängu kommenteerivad Siim Raudla ja Tanel Tein.