Eile tutvustasid meeskondade treenerid-juhid Tartu Kaubamajas oma hooajaeelseid mõtteid, vaagisid koosseisu ja seadsid eesmärke.

Kõlama jäi mitmest suust, et nii võrdsete eeldustega hooaega osalised nagu ei mäletagi. Andres Sõber lisas, et kõik kahe suurklubi - TÜ/Rocki ja Kalev/Cramo seljataga olevad meeskonnad on üpris võrdsed, kuid ka needsamad tipud on kuuesele jälitajate grupile lähemale tulnud. "Kaks suurt pole nii kõvad kui mullu, aga on meiega võrreldes ikkagi kõvad..."

Äsja karikasarjast AVIS Rapla kukutanud TTÜ peatreener Rait Käbin tabas samuti asja tuuma, märkides: "Kõik klubid kahe suure selja taga olevast kuuikust, kes ütlevad, et nad pronksi peale hammast ei ihu, arvan et valetavad."

Pronksist mõtlevad TTÜ-le ja Tarvale lisaks AVIS Rapla, kel seda korrata on kindlasti raskemgi kui võita. Aga pronksilootust väljendasid ka Pärnu Sadam ja BC Valga-Valka Maks&Moorits ning ei tasu unustada, et üle-eelmisel hooajal mängis pronksile ka TLÜ/Kalev, kel tänavuseks hooajaks koos vägagi arvestatav meeskond.

Täna on vanad rivaalid TÜ/Rock ja Kalev/Cramo Tartus vastamisi kell 19, nagu ikka. Gert Kullamäe vs Alar Varrak, Tanel vs Sten Sokk, Janar Talts vs Josh Boone jne. Samal ajal, kui Tartu publik mängu saalist naudib, saavad ülejäänud korvpallisõbrad Eestimaal hinnata, kuidas on õnnestunud uus ekraanigraafika, mis jõuab vaatajateni TV 6 ja Delfi TV vahendusel. Vaeva on igatahes nähtud selle nimel.

Uuendusena hakkab Alexela KML iganädalaselt koostama TOP 5 soorituste edetabelit. See peaks korvpallisõpradeni jõudma iga nädala esmaspäeval. Olgu kohe leevendava meetmena öeldud, et TOP 5 edetabelisse võib pürgida ka treener, mängija pingilt, inimene publiku seast jne - kui ta selle mõne ennastületava või võimsa etteastega ära teenib!

Ka on Alexela KMLil nüüd heategevuspartner, milleks on vähiravifond "Kingitud elu". Fondi nimel kõnelenud Toivo Tänavsuu ütles, et koosmõtlemine EKLi presidendi Jüri Ratasega sai alguse juba maikuus ning tema kogemus korvpallipubliku abivalmidusest sai kinnituse Tartus peetud finaalseeria ajal, mil kaks korjanduskarpi said üsna ruttu raha täis. Pooleteise aastaga on "Kingitud elu" kogunud ca 750 000 eurot (haigekassa ravimi ostu ei toeta) ning abi on kalli ravimi näol saanud 50 inimest. Ära karda korjanduskarpi!