Kullaklubi loomisega soovib Tartu Ülikool ning Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi tunnustada ja tänada meistriks tulnud korvpallureid.

„Oleme kõigile meistriks tulnud korvpalluritele tänulikud nende panuse eest Tartu korvpalli ja klubi edusse ning soovime, et nad jääksid ka tulevikus klubi, meeskonna ja meie kodusaaliga seotuks. Loodetavasti annab Kullaklubi loomine tõuke omavahelisele tihedamale suhtlusele ja korvpallile kaasa elamisele,“ sõnas TÜ ASK korvpallidivisjoni direktor Andres Ottender.

Kullaklubi kutsutakse kokku esmakordselt Alexela KML teisel finaalmängul laupäeval, 16. mail. Edaspidi on lootust meistreid näha ka tihedamini mängul, sest Kullaklubi liikme staatus tagab edaspidi sissepääsu kõikidele Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi hallatava esindusmeeskonna kodumängudele ja võimalusel teisigi soodustusi.

Tartu Kullaklubisse kuuluvad kokku 266 mängijat, neist 131 meest ja 135 naist ning 13 treenerit. Ühtekokku on võidetud 64 tiitlit, neist 31 meeste ja 33 naiste meistritiitlit. Viimati võitis meeste võistkond tiitli hooajal 2009/2010. Tartu Ülikooli naiskonna viimane tiitel jääb hooaega 1980/1981.

Selle hooaja Alexela KML finaalidega tehakse algust Tartus neljapäeval, 14. mail kell 19.00. Seeria teine mäng on Tartus laupäeval, 16. mail kell 17.00.