Kuigi Artino lahkumisele eelnes ka ameeriklase sõnasõda peatreener Aivar Kuusmaaga, avalikustati hiljem, et mehega oli probleeme ka varem. Seega leidiski Rapla end teisipäeval Kalev/Cramo vastu olukorrast, kus koosseisus polnud ühtegi pikka korvialust jõudu.

Rapla meeskonda on vastav probleem kimbutanud juba pärast Domagoj Bubalo Šiauliaisse lahkumist, kuid Artino äraminek tegi olukorra veelgi pakilisemaks.

Juba teisipäeval teatas Kuusmaa, et silm on peale pandud kahele pikale: "Kui nüüd kõik hästi läheb, siis tulevad 210 (cm) pikk number viis ja 207 (cm) pikk number neli. Nüüd on ainult küsimus, millal nad siia jõuavad."

Serblase soovisime ka nädalavahetuseks kohale tuua, aga nüüd tal koduklubi pisut venitab asjadega
Aivar Kuusmaa teise pika leegionäri saabumisest

Täna rääkis Kuusmaa Delfile, et mängumeeste saabumisega on küll tekkinud kerged probleemid, aga loodetavasti nad siiski lähipäevil Eestis maanduvad. "Nii palju võin öelda, et ameeriklastega tegu pole, Euroopa mehed mõlemad," ütleb Kuusmaa alustuseks.

Pisut lähemalt uurides, avaldab peatreener veel: "Ma nimesid veel välja öelda ei tahaks, sest alati võib midagi viimasel hetkel muutuda. Nii palju saan öelda, et üks on hollandlane Kreeka liigast. Teine on Horvaatia passiga serblane."

"Nüüd see hollandlane peaks loodetavasti reedel jõudma. Serblase soovisime ka nädalavahetuseks kohale tuua, aga nüüd tal koduklubi pisut venitab asjadega. Et väidetavalt on meeskonnas 2-3 vigastatut ja oleks teda vaja veel ühes mängus. Eks näis, mis sellest saab, aga loodetavasti hiljemalt teisipäeval on ka see Horvaatia passiga mees kohal," lisas Kuusmaa.

Kreeka kõrgliigast leiab kaks pikemat hollandlast

Kui Serbia-Horvaatia segataustaga mängijaid leiab Euroopa korvpallist nagu murdu, siis "anonüümse" hollandlase tuvastamine tundub olevat pisut hõlpsam. Uurides pisut Kreeka tiimide rostereid, torkab näiteks kõrgliigast silma kaks pikemat Hollandi mängumeest. Üks neist on kõrgliiga 13. meeskonna Kavala ridadesse kuuluv Thomas van der Mars. 25-aastasel Marsil on erinevatel andmetel pikkust 208-210 sentimeetrit ja see sobib kokku Kuusmaa vihjega, kes ütles, et number viie ehk keskmängija kohale just 2.10 pikk mängumees tuuakse.

Kreeka kõrgliigas on ta tänavu kaasa teinud 14 mängus - keskmised näitajad vastavalt 14,1 mänguminutit, 3,4 punkti, 3,9 lauapalli ja 0,6 resultatiivset söötu. Viimases liigamängus mees aga klubi koosseisu ei kuulunud...

Teine "profiilile" vastav mängija on 27-aastane Roeland Schaftenaar, kel samuti mitmetel andmetel pikkust 210-211 sentimeetrit. Sarnaselt Van der Marsile Schaftenaar viimastes liigamängudes kaasa pole teinud.

Schaftenaar on tänavu Kreeka kõrgliigas 12. kohal oleva Rethymno Cretan Kingsi ridades kaasa teinud 13 kohtumises. Tema keskmised näitajad on 24,5 mänguminutit, 9,5 punkti, 5,8 lauapalli ja 2 korvisöötu. Ülikoolikorvpalli mängis Schaftenaar Ameerikas, 2010. aastal osales ta ka NBA draftis, kuid valituks seal ei osutunud.

Samas tuleb tõdeda, et praeguse koduklubiga on Hollandi koondislasel Schaftenaaril veel aasta lepingut alles. Samuti on ta meeskonnas seni kindlat algviisiku mängija rolli kandnud.