Samuti oldi võidukad karikamängudel, kus kodusaali toel alistati KK Viimsi/Kesklinna KK. Kui ka Barsõst jagu saadakse, tähendaks see ajaloolist peatükki Eesti korvpalliajaloos, sest vähemalt viimase 10 aasta jooksul ei ole ühelgi Eesti klubil õnnestunud terve sügise vältel, s.t. hooaja algusest kuni jõuludeni, kodusaalis võitmatuks jääda.

Ei suutnud seda eelmisel hooajal BC Kalev/Cramo, kes teadupärast koduliigas aina võidult võidule sammus, kuid VTB-sarjas kodus mõne mängu kaotas. Ei suutnud seda 2006/07 hooajal võimsalt esinenud Tartu Ülikool/Rock (Tein, Müürsepp, Kullamäe, Tsintsadze jt), kes nii kodu- kui Balti liigas küll võimsalt mängisid, kuid siiski paar nappi kaotust said. Isegi legendaarne 1995/96 hooaja BC Kalev (Müürsepp, Kullamäe, Babenko, Metstak, Pehka jt) ei suutnud koduseinte toel võitmatuks jääda, sest FIBA sarjas sattusid tookord vastasteks liiga tugevad klubid. Ainus meeskond, kes sel sajandil on suutnud nii koduliigas kui rahvusvahelises sarjas hooaja esimeses pooles kodusaalis kaotuseta jääda, on Tallinna A.Le Coq, kel see õnnestus 2002.aasta sügisel, mil meeskonna veduriks oli ei keegi muu kui Rapla praegune peatreener Aivar Kuusmaa! Tema juba teab, kuidas kodusaalist tõeline lõvikoobas teha.

Atõrau Barsõ ajab sel hooajal läbi peaasjalikult kodumaiste jõududega – abiks on ka kaks ameeriklast: tagamängijad Trevin Parks ja Anthony Johnson. Seni on neil Balti liigas kirjas kaks kindlat kaotust.

Seega – vähe sellest, et vastasteks on eksootilised ja üllatusvõimelised külalised kaugelt Hiina piiri äärest – on õhus midagi sensatsioonilist, millest ei tahaks kohe kuidagi ilma jääda!

Delfi TV vahendab Rapla - Atõrau mängu otseülekandes, algusega kell 18.30.