Eile teatas Pärnu korvpalliklubi juht Mait Käbin, et mullu Pärnu Sadama nime kandnud meeskond loobub uuel hooajal meistriliigas osalemast. Korvpaliliit soovib aga Pärnu klubi säilimist ning loodab, et meeskonna uueks eestvedajaks saab Johan Kärp.

Korvpalliliidu peasekretäri Keio Kuhi rääkis täna hommikul, et alaliit tegeleb aktiivselt sellega, et Pärnus meistriliiga meeskond säiliks. Millist abi nad seejuures saavad klubile osutada, ta ei täpsustanud.

Käbini sõnul ei soovi ta aga alaliidult mingit tuge. „Meie klubi ei vaja võlgade tasumiseks korvpalliliidult abi. Meistriliigas mängimisest loobumine oli minu otsus," sõnas Käbin ja lisas, et ei näe võimalust praeguses olukorras Pärnus meistriliiga meeskonda majandada.

Delfile ja Eesti Päevalehele teadaolevaolt loodab aga alaliit meeskonna vedamisel näha uue partnerina seni noorte klubi Pärnu Paulust eestvedajaks olnud Johan Kärpi. Möödunud hooajal ühinesid Paulus ja Pärnu korvpalliklubi ühiseks püramiidiks.

„Minu poole on selle teemaga pöördutud, kuid veel on vara ütelda, kas sellest midagi tuleb. Ma pole kindel, kas suudaksin vajaliku raha leida," sõnas Kärp. „Tegelikult oleks hea, kui aidataks ikkagi Mait Käbinit. Ta on teinud siin aastatega väga head tööd."

Pärastlõunal oli Kuhi endiselt kidakeelne, kuid Pärnule antava võimaliku abi kohta ütles järgmist: „Saame aidata läbirääkimiste pidamisel."