Kohe mängu alguses asusid taaralinlased Brian Harperi kahe korvi toel 5:0 juhtima, kuid seejärel ärkasid ka Cramo mehed, kes avaveerandi lõpuks 21:17 juhtima läksid. Sarnane vahe püsis ka poolaja lõpuni, kui pealinlased riietusruumi 43:38 seisul võisid minna.

Kolm minutit enne kolmanda veerandaja lõppu tõmbasid Gert Kullamäe juhendatavad skoori veel 52:52 peale, kuid enamaks võimelised ei oldud. Viimasele 10-minutilisele perioodile mindi Cramo 63:56 eduseisul. Viimasel veerandajal käristas Tallinna tiim mitme tabava kaugviskega vahe veelgi suuremaks ja kuigi lõpus Rock veel ärkas, oli siis juba liiga hilja ja tabelisse läks viimaks Kalev/Cramo 81:73 võit.

Uue leeduka 26 punkti Rocki ei päästa

Varraku tiimis tegid muljetavaldava esituse kaks uut meest Marco Killingsworth ja Josh Boone, kes mõlemad 16 punkti viskasid. Lisaks võttis Killingsworth maha 12 lauapalli, Boone'i sama näitaja jäi 9 peale. Kahekohalise arvu punkte said veel täis Brandis Raley-Ross (11), Sten-Timmu Sokk (11) ja Rolands Freimanis (10).

Kaotajate poolelt paistis silma uus leedukas Evaldas Žabas, kes koguni 26 punkti enda nimele kirjutas. Lisaks noppis Leedu mees 5 lauapalli. Teine Rocki uus nägu, ameeriklane Brian Harper toetas teda 9 punkti ja 8 lauapalliga. Kahekohalise arvu punkte viskas tartlaste poolelt veel Janar Talts, kes 14 silma kõrval ka 5 lauapalli maha võttis.

Kohtumise tipphetked:

Enne mängu:

Rocki peatreener Gert Kullamäe sõnas eilsel hooaja esitlusel, et avamängu võidab Tartu 10+ punktiga. Kalevi abitreener Martin Müürsepp ei soovinud tulemust ennustada. "Ma ei hakka paugutama, sest finaalseerias sai korra midagi piiksutud ning karistus oli kiire tulema," ütles Müürsepp naerulsui.

Tiitlikaitsja Rocki rivistus on muutunud vähe, lahkujatena tasub nimetada Valmo Kriisat ja Hispaania esiliigasse siirdunud Augustas Pečiukevičiust. Hooaja peab vahele jätma Joosep Toome, kes läheb põlvelõikusele ja keskendub vana murekoha ravimisele. Nimetatud trio tühimiku peavad täitma leedulane Evaldas Žabas ja ameeriklane Brian Harper.

Kalev on sel suvel meeskonda tugevdanud Sten-Timmu Soku, Brandis-Raley Rossi, Rolands Freimanise, Josh Boone`i ja Marco Killingsworthiga. Lahkunud on Scott Machado, Armands Škele, Keith Benson, Oleksi Petšerov, Mindaugas Kupšas, Kristjan Kitsing, E.J. Singler ja Indrek Kajupank.