Kui Brooks ja Artino on meeskonnas juba pikemat aega ja kindlad tiimiliikmed, siis Myersi jätkamine Raplas pole hetkeseisuga veel kindel. 23-aastane Myers liitus Rapla treeningutega 14. oktoobril ja toona öeldi, et ameeriklase jätkamise osas tehakse otsus kahe ja poole nädala jooksul.

Debüüdi tegi Myers möödunud kolmapäeval, kui ta Balti liiga kohtumises Panevežyse Lietkabelise vastu 14 ja poole mänguminutiga 6 punkti, 6 lauapalli ja 1 resultatiivse söödu kirja sai. Kolm päeva hiljem teenis Myers mänguaega minut vähem, visates 76:97 kaotusmängus TLÜ/Kalevi vastu 14 punkti ja võttes maha 6 lauapalli.

Eile 205 sentimeetrit pika ameeriklase mänguminutid aga kahekordistusid ning Baronsi vastu sai ta 27 ja poole minutiga kirja 14 punkti ja 10 lauapalli. Kas tõusev mänguaeg lubab eeldada, et nii suure ääre kui tsentri positsioonil tegutseda võiv Myers on Raplas jätkamas?

Puudujäägid meeskondlikus mängus

"Vaatasime, et selle aja sisse, kui mängijat saab korvpalliliidu reeglite järgi veel soodsamalt registreerida, jääb ka laupäevane liigamäng Pärnuga. Seega vaatame-ootame ka selle kohtumise ära, siis teeme lõpliku otsuse," andis Rapla korvpalliklubi mänedžer Jaak Karp mõista, et midagi selget antud küsimuses veel pole.

Kummale poole aga hetkel kaalukauss kaldumas on? "Tal on ikkagi selged plussid ja miinused ning nüüd peame järelejäänud päevadega otsustama, kas me suudame plussid niivõrd hästi tööle panna, et need teatavad miinused üle kaaluks," vastab Karp, kes lisab, et muidu hea suhtumisega Myersi miinustena on hetkel silma jäänud meeskondlik mäng nii kaitse- kui ründetöös.

Bubaloga ollakse kontaktis

Rapla komplekteeritusest rääkides ei saa jätta mainimata ka fakti, et eelmine hooaeg nende üheks peamiseks korvialuseks jõuks olnud Domagoj Bubalo on hetkel klubita. Nimelt sõlmis 212 sentimeetri pikkune horvaat septembri keskel 1-kuulise lepingu Saksamaa kõrgliigaklubi Medi Bayreuthiga, kuid seal mängumehe teeneid hetkel enam ei vajatud.

Nelja Saksa liiga mänguga viibis Bubalo keskmiselt platsil 21,8 minutit. Selle ajaga jäi tema arvele keskmiselt 6,8 punkti ja 2,8 lauapalli. Alexela KML-is olid Bubalo keskmisteks näitajateks mullu 16 punkti ja 7 lauapalli.

Karp tunnistab, et Rapla on Bubalo olukorrast teadlik ja pärast Saksamaalt lahkumist on nad horvaadiga ka kontaktis olnud. "Oleme kursis tema seisuga ja muidugi suhtleme omavahel. Praegu aga midagi kindlat veel pole."

"Tal on ikkagi väga tugev soov mängida paremas liigas. Mitte et ta Eestit alahindaks, aga eelmine hooaeg oli ta pikalt klubita, tuli jaanuaris siia ja sai kirja väga korralikud näitajad. Seega tunneb mees, et tal on potentsiaali ka enamaks," jätkab Rapla mänedžer.

Myersi jätkamist Bubalo potentsiaalne liitumine ei mõjuta

Kuna nii Myers kui Bubalo on eelkõige korvialused jõud, siis kas horvaadi potentsiaalne liitumine võib mõjutada ka Myersi jäämist-lahkumist? "Myersi otsuse teeme ikka eraldi. See peab olema väga kindel seisukoht, sest kui tema juba palkame, on pärast väga keeruline enda otsust tagasi võtta."

"Bubalo vastust jääme ka muidugi ootama, aga ega meeste sisse ei näe. Nende vastused võivad võtta igavesti või tulla ka väga järsku. Sellele aga loota ei saa ja kindlasti ei taha me olukorda, kus lõpuks enda otsustamatuse tõttu mõlemast mehest ilma jääme," võttis Karp Rapla hetkeolukorra kokku.