Mängu saatus otsustati viimasel minutil. Esimesel veerandil jäädi 7 punktilisse kaotusseisu, periood kaotati 16:21. Teisel veerandil võistkond aga kosus, võites veerandi 22:9 ning poolajaks oldi juba 8 punktilises eduseisus, 38:30.

Rapla peatreener Aivar Kuusmaa sõnas pärast mängu basket.ee-le: "See on positiivne, et me võidame ja mulle meeldib, et osad mängud tulevad raskelt, millest on järeldusi teha. Esimene veerand saime tappa, põhimõtteliselt enamvähem põhimeestega. Teisel veerandil kasutasin noori hästi palju, kaitses olid tublid, võitsime poolaja. Kolmas veerandaeg samamoodi, lasin noortel mängida ja juhtisime 20-ga."

Kolmandal veerandil tundus juba, et Rapla liigub kerge võidu suures, juhtides vahepeal juba 22 punktiga, 56:34. Küll aga nagu noored on sel hooajal mitu korda näidanud, võideldakse lõpuni ning tänane kohtumine polnud erand. Enne viimast mänguperioodi vähendati vahe 14le silmale, 65:51, ning võõrustajad mugavalt ennast tunda ei saanud.

Kuusmaa: "Mingi hetk oli nii, et tegime rumalaid eksimusi nii kaitses kui ka rünnakul. Kaitses tegime vigu, vastased said vabaviskeid, ise ei visanud me ära. Vastased tulid enamvähem lähedale, lõpus oli juba nii, et pidin põhimeestega lõpuni mängima, Paasoja, Kaldrega, mitte noortega."

Kolmanda veerandi võimsalt lõpetanud Audentes jätkas võimsat mängu viimase neljandiku alguses, jõudes 7 minutit enne lõppu ainult 3 punkti kaugusele, 65:62. 1.52 enne lõppu jõuti lausa viigini, 71:71.

Kuusmaa raputas natukene tuhka ka enda peale: "Võibolla enda süü, et liiga palju eksperimenteerisin ja katsetasin. Mul on hea meel et kõik said mänguaega, aga lõpp läks liiga põnevaks ja oleks võinud tappa saada."

Viimastel minutitel oli Audentesel võimalus isegi mängu juhtima minna, kuid sooritati valel hetkel pallikaotus. 11 sekundit enne lõppu oli Heivo Parrolil suurepärane võimalus mänguseis viigistada pärast Brooksi ja Artino korve, mis olid Rapla ette viinud 75:73. Kahjuks ei suutnud noormängija mõlemat vabaviset realiseerida ning allesjäänud ajal ei suudetud seisu viigistada. Lõpuks väga raske 78:74 võit AVIS Raplale.

Ilma Domagoj Bubalota mänginud Rapla resultatiivseimaks mängijaks oli eelmise kuu MVP William Artino, kes tegi kaksikduubli 21 punkti ja 16 lauapalliga. Veel jõudis kahekohalise arvu punktideni Indrek Kajupank 12ga ning Karl-Johan Lips 11ga. Audentese poole pealt tegi suurepärase mängu Siim-Markus Post, visates meeskonna kasuks 19 silma. Sander Raieste lisas omapoolt 17 ning Ron-Arnar Pehka 12.

Kuusmaa sõnul on Bubalol väikene vigastus: "Pidin andma talle neljapäevase tsükli, kus ta ei saa füüsilist koormust. Esmaspäeva lõunaks saab see läbi, õhtul teeb täismahus trenni ja teisipäeval kindlasti ta mängib."

Rapla domineeris täielikult lauavõitlust, võites selle 52-38. Kaheseid tabati täpsemalt, 50,0% vs Audentese 43,9%. 25 kolmesest tabas Rapla kõigest 4, Audentes üritas kolmepunktiviset 18 korral, tabades samuti 4 korda. Vabaviske joonel olid täpsema käega noored, 72,2% vs Rapla 62,5%. Pallikaotusi tegid võistkonnad ka enamvähem sama palju: Audentesel 17, Raplal 16.

Kuusmaa kiitis ka vastaseid: "Aga ega meie mänginud kehvasti, noored mängisid hästi. Siin ma kiidaks Audentest, et noored julgelt mängisid, võtsid meie mängijad 1-1 ette ja võitlesid ja nagu näha on, siis see on pos et mängivad meistriliigas kaasa mitte üks ringi, vaid kaks ringi. Nad lähevad mäng-mängult üha enesekindlamaks ja see on ainult korvpallile kasuks."