Esmalt tehti kokkuvõtted lõppenud hooajast nii klubide kui ka alaliidu poolt ning vaadati juba ka eelseisva hooaja poole. Vastu võeti otsus jätkata Alexela korvpalli meistriliigas senisele sarnase formaadiga – neli ringi, erandina Tartu Ülikool, kes mängib kolm ja Kalev/Cramo, kes mängib kaks.

Räägiti ka külalismängude võimalikest asukohtadest, mis viiks kõrgeima liiga korvpalli ka väiksematesse Eesti linnadesse. Välja pakutud linnade hulgas olid Paide, Viljandi, Jõhvi või Kohtla-Järve, Haapsalu ning Jüri. Otsustati kavva võtta ka uus projekt, Tähtede mäng, mis võiks esmase ettepaneku järgi toimuda järgmise aasta veebruaris.

Klubid esitasid oma mõtted rahvusvaheliste sarjade osas, milles osaleda plaanitakse. Suuri muutusi võrreldes lõppenud hooajaga tulemas ei ole. Viis klubi osalevad lisaks kohalikule meistriliigale ühes sarjas – Audentes (U20 EYBL), Tarvas (BBL), Rapla (BBL), Pärnu (BBL) ning Valga (LBL, kaks ringi). Ülejäänud klubid plaanivad kahte lisa: Tartu Ülikooli ja TLÜ/Kalevi meeskonnad osalevad FIBA ja BBLi sarjades, TTÜ BBLis ja ISBLis ning Cramo jätkab VTB ning FIBA mängimist.

Arutleti välismängijate piirangute küsimuse üle. Otsustati jätkata senise süsteemi järgi, kuid EKL pöörab rohkem tähelepanu litsentsitasude summade analüüsimisele.

Räägiti ka Eesti mängijatest välismaal, konkreetsemalt noormängijate võtmes, ning üles kerkis idee ellu kutsuda mentorlusprogramm. Mentorid jälgivad ja annavad noormängijatele nõu välismaale mineku ja välisklubis olemise kohta, sh käivad mänge vaatamas ning toetavad regulaarses suhtluses. Esimeste mentorikandidaatidega, kelleks on mitmed nimekad endised ja praegused koondislased, on läbirääkimised käimas.

Viimaks, sõna sai meeste rahvuskoondise peatreener Tiit Sokk, kes tutvustas koondise tegevuskava ja kandidaate.

Eesti Korvpalliliit, Alexela KML-i Nõukogu ning klubide esindajad kogunevad sarnasel ettevõtmisel taas järgmise aasta 8. - 9. juulil.