Kui eelmise hooaja lõpus eeldasid paljud, et algaval hooajal tuleb uue palgasüsteemi tõttu toetuda peamiselt kohalikele mängumeestele, siis klubide koosseise vaadates selgub, et kõik kulgeb endist rada pidi.

BC Kalev/Cramo on välja vahetanud kõik leegionärdi peale Frank Elegari (ja Armands Škele), TÜ/Rock on saatnud minema kaks ja toonud asemel Karolis Petrukonise. Rakvere Tarvas löövad kaasa neli uut (ja vähem uut - loe Kaspars Cipruss) leegionäri, TYCO Raplasse on lisandunud lätlane ja leedukas, Valgasse mitu lätlast ning päris ilma võõrmängijateta pole ka TLÜ/Kalev, TTÜ ja Pärnu.

Vaid Audentes SG/Noortekoondise noores satsid löövad kaasa vaid kohaliku kartuli ja piima peal sirgunud tulevased kossutipud.

Delfi sporditoimetus pakub välja viis uut leegionäri, kel sel hooajal silma peal tuleks hoida - võrdsuse huvides erinevatest klubidest ja erinevatest tiimidest.

Selge see, et enne hooaja algust on raske põhineda vettpidavatele faktidele, mistõttu on viis meest nimekirja sattunud puhta esmamulje põhjal. Seetõttu kutsume üles kõiki, kes leegionäre näinud mängimas, avaldama arvamust kommentaariumis.

Esimese hinnangu saab leegionäridele anda juba sel laupäeval Delfi TV vahendusel otsepildis Alexela Korvpalli Meistrivõistluste avapaugul BC Kalev/Cramo ja TÜ/Rocki vahel, mis algab kell 17. Stuudio alustab juba kell 16.30.

TOP 5

BC Kalev/Cramo - Scott Machado

VTB Ühisliiga peab Machadot Kalev/Cramo vahehooaja suurimaks täienduseks ning ennustab, et mängujuhi võib leida liiga punkti- ja söödutabelite tipus. Kontrollkohtumised on näidanud, et jõuline, kiire ja agressiivne Machado saab olema peavaluks kõigile meistriliiga tagamängijatele. Esimestes mängudes on ta selgelt üheks liidriks kerkinud.

Rakvere Tarvas - Roberts Stumbris

21-aastane Stumbris võitis Läti U20 koondise koosseisus EM-il hõbeda. Tegemist on korraliku viskekäega vihase lätlasega, kes Tarva kontrollkohtumistes tihti üht liidrirolli on kandnud. Maris Laksa lahkumisega on selge, et kogenud Läti vanakaru kohused langevad just peamiselt rünnakul temale.

TYCO Rapla - Kristers Zeidaks

203cm lätlane Kristers Zeidaks võttis Raplas viga saanud Žiga Fifolti koha kontrollkohtumistes sisse ja lammutas kahe esimese kohtumisega 60 "sanga". Rapla teisegi täienduse Ernestas Ezerskis esitusega karikasarjas Tamsalu vastu võib rahule jääda (tõi debüüdis 21 punkti, 7 lauda, 5 söötu, 2 vaheltlõiget ), kuid kuna Zeidaks mängib korvi all ja Ezerskis sealt eemal, ennustaks edukamat hooaega just pikale.

TLÜ/Kalev - Thomas Droney

197-sentimeetrine tagamängija kogemustega Droney on kahes karikamängus toonud keskmiselt 27 punkti, 5,5 lauapalli ja 3 söötu. Kalle Klandorf on meeskonda lisanud tõsise "pommitaja", kellele on usaldatud rünnakul selgelt viskajaroll.

TTÜ KK - Kilian Cato

Soome noortekoondislane tõi karikamängus 18 minutiga 15 punkti, 5 lauapalli ja 3 vaheltlõiget. Heino Lille sõnul on 203-sentimeetrine äär võimeline mängima positsioonidel 2,3 ja 4. Mees jõudis Eestisse Maine'i ülikooli ridadest, kus oli küll peamiselt statisti rollis. Neli aastat tagasi, 18-aastasena lõi Kato kaasa Soome meistriliigas Tapiolan Honka ridades ning tõi keskmiselt 13 punkti ja 5 lauapalli mängus.

Mainimist igati väärt:
TÜ/Rock - Karolis Petrukonis
Tõi Balti liiga karikamängudes vastavalt 10 ja 9 punkti. Hakkab tähtsates kohtumistes rolli mängima ning omab meeskonnas üliolulist kohta.
Valga Maks&Moorits - Jurijs Aleksejevs
Aleksejevs mängis eelmisel hooajal Valga eest 5 kohtumist ning tõi üle 12 punkti mängus. Karikasarjas on kolme kohtumise keskmine 21 punkti ja 9 lauapalli.
Rakvere Tarvas - David Haughton
Ärkas Kotka KTP vastu OlyBet Cupil ellu, tuues 18 punkti ja 10 lauapalli. Hiljutises karikamängus läks kirja 18 punkti ja 14 lauapalli.