Ühtlasi teenis Tänavsuu pärast fondi tutvustavat sõnavõttu vahest selle Tartu Kaubamajas aset leidnud ürituse kõige soojema aplausi. “Kingitud Elu” fondi vabatahtlikke saadikuid hakkame nägema selle hooaja liigamängudel, niipalju kui neil jaksu on kohale tulla.

Nagu Tänavsuu tunnistas, koostöö seeme sai mulda pandud kevadel, kui Ratas osales fondi talgutel Eestimaa eri paigus. Sealt läkski idee idanema. Ratas omalt poolt tõi “Kingitud Elu” senise tegevuse esile kui hea näite omaalgatusest, mis ilma riiklike ja muude instantside toeta on elujõuliselt käivitunud ja ajab pühendunult oma südameasja.

“Minul on heameel, et EKL ideega kaasa tuli, et nad olid kohe valmis kaasa mõtlema,” ütles Tänavsuu Eesti parimate korvpallitreenerite ja klubi juhtide ees seistes. “Meenutan, kui tulime vabatahtlikega juba maikuus meistriliiga finaalseeria viimasele mängule Tartusse annetusi koguma, siis meil oli kõhklusi. Kuid annetuskastid täitusid suhteliselt lühikese ajaga. Korvpall on kirglik ja tugeva energialaenguga mäng. Küll on tore, kui saame osa sellest energiast üheskoos konverteerida vähihaigete elutahteks ja elurõõmuks.”

Fondist rääkides tõi Tänavsuu esile: “Mu ema võitles pikalt haigusega. Viimase aasta elas ta tänu kallile, 5000 eurot kuus maksvale ravimile, mida haigekassa ei rahastanud. Aga lisa-aasta oli väga oluline, emal täitusid mitmed unistused. Kui ta lõpuks siiski haigusele alla vandus, sündiski idee luua fond, kust saaksid abi teised sarnases olukorras inimesed - vähihaiged, kelle jaoks on ravi, mis võib anda täisväärtuslikke lisa eluaastaid ja uut lootust, kuid mis tuleb omal rahakotil välja osta."

Vähiravifond “Kingitud Elu” on pooleteise tegevusaasta jooksul kogunud kampaaniate, aktsioonide, talgute ja muuga üle 700 000 euro ning saanud sellega toetada 50 inimest vanuses 20-81. Abi on saanud kõik, kes seda on taotlenud ja kuuluvad fondi sihtgruppi. Ainuüksi sel aastal on enamikele abivajajatele viimaseks õlekõrreks olev fond vähiravisse panustanud üle 300 000 euro.

“Loodame, et koostöö Korvpalliliidu ja korvpallipublikuga kujuneb tõhusaks. Tuleme annetusi koguma mitmetele mängudele läbi hooaja ning korraldame ka heategevuslikke oksjone, et kinkida üheskoos abivajajatele elu, ” lõpetas Tänavsuu.

Ärge kartke korjanduskarpi. Tee head, kui saad! Mängidel saab annetada nii sularahas, pangakaardiga kui ka annetustelefonidele helistades.