Ideel tundub olevat jumet, sest nii Valga kui Valka linnapead kirjutasid ühisele koostöömemorandumile alla ja nüüd esitatakse nii Eesti kui Läti korvpalliliidule taotlus ühismeeskonnaga meistrisarjas kaasa mängimiseks. Vasar on taotluste rahuldamise osas optimistlik. "Meie eesmärk on korvpalli populariseerida Põhja-Lätis ja Lõuna-Eestis. Miks see ei peaks alaliitudele meeldima? Pigem vastupidi, see on ju korvpalli huvides," nägi Vasar uues algatuses vaid helgeid toone. Lisaks oleks kahe linna rahadega võimalik meeskonda konkurentsivõimelisemaks muuta.

Kuidas kahe riigi meistrivõistlustel puht ajalises plaanis on võimalik kaasa lüüa jääb esmapilgul ähmaseks. Põhiturniiri mängud on tõenäoliselt võimalik hajutada, aga kui meeskond peaks jõudma mõlemas liigas play-off, siis tekivad kohe suuremat sorti probleemid. Kaks samaaegset finaali oleks päris hullu lugu.

Aga, ärme rutta sündmustest ette. Kõigepealt peavad Valga ja Valka ühistaotlusele heakskiidu andma Eesti ja Läti korvpalliliidu juhatused.