Põhiturniiri puhaste paberitega läbinud Kalev pidanuks play-off’i avavaatuses saama rutiinse võidu, ent leidis end veel 17 sekundit enne lõppu 84 : 87 kaotusseisust. Ka pall oli sel hetkel Valga valduses.

Järgnes siiski imeline lõpp­lahendus: Rain Veideman tabas kaks vabaviset ja Rolands Freimanis kaheksa sekundit enne kella kukkumist korvi alt. Valga lõpurünnakul ei saanud 41-aastane Valmo Kriisa palli sihile, ei aidanud ka Valga korvinõudlemised. Kalev võitis 88 : 87.

„Ilus asi oli lähedal, aga samas nii kaugel. Niimoodi ära puterdada… Kahju,” vangutas Valga tagamängija ­Kristo ­Saage pead. Ent tunnistas: „Seerias on Kaleviga igal juhul raske. Sõltub nende hoiakust – tulevad natuke ülbelt peale ja meil avaneb võimalus.” „Ülbuses meid kindlasti süüdistada ei saa,” ei nõustunud Kalevi peatreener Alar Varrak. „Alustasime hästi ja kontrollisime mängu, aga poolaja lõpus tegid nad spurdi. Kahetsusväärsed kolm-neli minutit, mis oleks peaaegu mängu maksnud. Õnneks oli korvpallijumal täna meie poolt. Kuidagi oskasid nad selle kohtumise kaotada.”

TLÜ/Kalevit lahutab poolfinaalist üks võit: eile alistati Pärnu Sadam võõrsil 75 : 68 (ehkki poolaeg kaotati 32 : 40) ja juhitakse seeriat 2 : 0. EPL