TÜ/Rocki peatreeneri Gert Kullamäe sõnul tehti seeria parim mäng. „Kindlasti selles seerias meie parim mäng nii kaitses kui rünnakul. Kaitses liikusid mehed hästi ja mängiti suure kire ja hasardiga,“ sõnas Kullamäe. „Hoidsime pallikaotused miinimumis ja tegime neid vaid kuus miinimumil ja visketabavus oli täna ka hea. Iga mänguga läks asi paremaks ja täna oli juba see mängupilt, mida tahaks näha kõikides mängudes.“

Kodumeeskond haaras avaminutitel küll initsiatiivi, ent TÜ/Rock sai veerandaja keskel konspektid õigesse järjekorda ja veerandaja keskel tehti seisult punktilisest eduseisust 12:2 spurt ja nii võideti avaveerandaeg 25:14. Teisel veerandajal hakkas avalduma Valga jaoks saatuslikuks osutunud sündroom – rohked pallikaotused ja neile vastu Rocki kiirrünnakud ning sageli ka pealtpaneku vormis. Veerandaja keskel tegi Rock taas 10:0 spurdi ja eduseis oli 43:22. Minutilise mõttepausi järel sai aga Edgars Cunda väärt õpetussõnu ja lätlane viskas pooleteise minutiga kaheksa punkti ja vähendas kaotusseisu 13le. Poolaja võitis Rock siiski pisut suurema vahega – 50:33.

Kolmandal veerandajal püsis 15-16 punktiline vahe veerandaja keskpaigani kui Ivan Nelyubovi ja Egidijus Dimsa tegutsemine vahe üle 20 punkti viis. Ligi kolmekümnepunktilises eduseisus ei lasknud tartlased jalga sirgeks ja hästi sekkusid pingilt ka Kristo Saage ja Tanel Kurbas ning ilukorvide saatel lõpetati mäng ja seeria 87:55 võiduga.

Ühtlaselt tegutsenud Rocki parim oli Justin Ingram 13 punktiga, seejuures kaugviskeid kolmest kolm, lisaks ka neli korvisöötu ja kolm lauapalli. Ivan Nelyubov kogus 17 minutiga 12 punkti. Mängus vaid ühe viskega eksinud Rain Veidemani arvele kanti 11 punkti. Mängu hästi alustanud Timo EIchfuss lõpetas 10 punkti peal.

Valga Maks&Mooritsa lippu hoidis kõrgel Raitis Grafs visates 18 punkti ja võttes viis lauapalli. Viie veaga pingile langenud Veljo Varese arvele jäi 12 punkti ja samuti viis lauapalli. Mängujuht Edi Sinadinovic sai negatiivse poole pealt hakkama koguni üheksa pallikaotusega.

TÜ/Rock vajas veerandfinaalides vaid kolme mängu, et järgmisse ringi edeneda. Poolfinaali vastane tuleb paarist Rakvere Tarvas – Pärnu KK ning kahe mängu järel on seal seis viigis. Poolfinaalidega tehakse algust reedel, 26. aprillil Tartus.