Rapla haaras initsiatiivi kohe esimesel veerandajal ning nende hoog ei raugenud. Heas hoos oli kogu meeskond, kahekohalise punktisummani jõudsid tervelt kuus mängijat. Resultatiivseim oli 16 punktiga Ernestas Ežerskis, lisaks sai leedulane kirja 7 lauapalli ja 7 korvisöötu.

Rapla teenis kohtumises 23 vabaviset, mis kõik realiseeriti. Pärnu paistis samal ajal silma väga õnnetu kaugvisete tabavusega, mis oli vaid 9,1 protsenti (2/22). Külaliste tulemuslikum oli 22 punkti ja 6 lauapalliga Ronaldas Rutkauskas.

Rapla mänedžer Jaak Karp oli pärast võitu positiivselt meelestatud: „Ülimalt positiivne tunne on, eelkõige kuna meil oli vaja nii endale, fännidele kui ka toetajatele tõestada, et me suudame võita. Saime järjest kaotusi, kuid need kaotused olid eesti kõige parematele klubidele Cramole, Rockile ja Tarvale. See võit oli hea meile kõigile. Hea meel on selle üle, et mängisime meeskondlikult. Meil on tegelikult viimased kolm nädalat olnud raske aeg ja positiivne on see, kuidas meeskond hoidis kokku – 21 resultatiivset söötu ja kuuel mehel oli kahekohaline arv punkte ja see on see, mida meil praegu vaja oli.“

„Korvpall algab kaitsemängust ja kui me ei suuda ei maa-ala kui ka mees-mees kaitsega vastastega hakkama saada, siis me ei saagi oma mängu käima. Lisaks sellele ei saanud ka rünnakut käima. Surusime liiga palju liikumisi peale,“ loetles KK Pärnu mänedžer Mait Käbin oma meeskonna tänaseid puudujääke. „Ei saa ainult mängijaid süüdistada, vaid ka treenerid on süüdi. Üritasime Heiko Rannulaga küll mängu muuta, aga ei saanud täna hakkama. Peame sellest mängust tegema rahulikult omad järeldused ja edasi minema,“ lisas ta.

Eelinfo:

Rapla ja Pärnu kohtusid omavahel Alexela KML-i avavoorus 5. oktoobril. Toona sai KK Pärnu kodusaalis napi, aga seda magusama võidu 77:75. Novembris on Pärnu olnud samuti heas hoos, koduses liigas on saadud kolm võitu ja mitte ühtegi kaotust.

Rapla hoog on aga pärast suurepärast hooaja algust raugenud. Novembrikuus on kirjas kõikide liigade peale ainult üks võit kuuest mängust. Suurt rolli mängib kindlasti kahe algrivistuse mängija – Kristers Zeidaksi ning Martin Paasoja puudumine. Pärast nende koosseisust langemist pole Rapla suutnud võita ühtegi mängu.