Kalev läks kohtumist 17:8 juhtima, kuid lasi Raplal mängu tagasi tulla ning poolaeg isegi ühe punktiga võita. Kolmanda veerandi esimesest korvist dikteeris aga mängu taas Alar Varraku meeskond ning viimasele kümnele minutile mindi vastu kodumeeskonna 61:49 juhtimisel.

Kolme võiduni peetava seeria teine kohtumine peetakse kolmapäeval Raplas.

Kalevi suurim punktitooja oli 20 silmaga Rain Veideman, Shawn King tegi kaksikduubli 18 punkti ja 16 lauapalliga. Rolands Freimanise arvele kanti 19 punkti. Rapla pArimad olid Martin Paasoja 19 punkti ja 6 lauapalliga ning peatreenerilt maa-ala kaitse eest nahutada saanud Devin Brooks 12 punkti ja 6 lauaga.

Kalevi peatreener Alar Varrak: "Rapla sai esimesel poolajal vähemalt pooled punktid ühest kindlast mängulisest elemendist. Mis see täpselt oli, jääb Kalev/Cramo sisse. Aga poolajal tegime omad korrektuurid ja muutsime veidi mängijate rotatsiooni. Kolmandal veerandajal sai Rapla ainult 10 punkti, viimasel aga jälle 25. Vaatame kaitse poolelt mõned asjad enne uut mängu üle."

Rapla juhendaja Aivar Kuusmaa: "Selleks, et mängu võita, on vaja kahte soliidset poolaega. Varrak pidas ühe olulise mänguelemendi puhul silmas ilmselt pick and rolli, mis meid alguses toitis. Saime niiviisi head viskekohad, aga Van der Mars ei realiseerinud osasid lihtsaid asju ära. Teine poolaeg eksisime palju korvi alt ja viskasime ka väjast mööda. Maurice Kempi eemale jäämine selgus täna hommikul ning mõjutas meie lauavõitlust korralikult. Meil oli juba mänguplaan paigas, aga hommikul tuli palju asju ümber mängida."

Tipphetked: