Tanel Soku vabavisked minut enne kohtumise lõppu viisid kalevlased 72:68 juhtima, kuid Rait-Riivo Laane kaugvise sekundid hiljem tõi raplakad punkti kaugusele.

10 sekundit enne lõpuvilet oli Raplal võimalus ka juhtima minna, kuid Illimar Pilk eksis pärast minutilist vaheaega läbimurdel ning oli sunnitud Frank Elegarile vea tegema. Ameeriklane oli kindel ja viis Kalevi 74:71 juhtima.

Selle asemel, et viigistavat kolmepunktiviset proovida, otsustas Rapla aga korvi alla murda ning Raido Ringmets vähendas kaotusseisu punktiliseks, kui mängida jäi veel 2 sekundit. Mängu saatuse otsustas Tanel Sokk vabavisetel.

Tänanene kohtumine algas sealt, kus eelmine lõppes - äärmiselt tasavägiselt. Rapla sai mängu alguses 7:2 ette, kuid viiendaks minutiks oli seis 8:7. Avaveerand lõppes siiski Kalevi 19:16 võiduga.

Kohtumine jätkus tasavägiselt kuni teise veerandi lõpuhetkedeni. Siis tõi Martin Paasoja Raplale aga 45 sekundiga 6 punkti järjest, sealjuures tabades imeviske, kui poolaja lõpuni oli lahtisöödul vaid 0,8 sekundit ning saatis kodumeeskonna puhkusele 41:32 eduseisus.

Ka kolmas veerand kulges Rapla juhtimisel, suurim edu oli 4 minutit enne lõpuperioodi 12. Viimaseks veerandiks vähenes vahe aga neljale ja edasi kulges kohtumine punkt-punkti mängus.

Kalevi poolelt oli hoos Elegar, kes tõi 22 punkti ja võttis 15 lauapalli. Tanel Sokk lisas 20 punkti, Tyshawn Abbott 14. Rapla poolelt tõi Raido Ringmets 13 punkti ja 10 lauapalli. Illimar Pilk lisas 12, Martin Paasoja ja Andre Pärn 11.

Rapla tabas kaugviskeid 20st 2, kuid jagas kohtumises 16 söötu Kalevi 6 vastu.

Rapla publik üllatas kohtumise eel paberisajuga, saates hunniku WC-paberi rulle väljakule, mis kaunilt kogu saali valge alla mattis. VAATA VIDEOT SIIT.