Volbriõhtul peetud kohtumist jälgis tribüünilt ligi pooltuhat inimest ning nende seas ka arvukalt MiniRocki pallitrennide lapsi, kes täna koos vanemaga mängule kutsutud olid. Õppematerjaliks sobis poolfinaalmäng hästi, sest kodumeeskond ei jätnud külalistele erilist sõnaõigust. Avaveerandaja keskel näitas tabloo numbreid 15:4 kodumeeskonnale ja esimese neljandiku võitis TÜ/Rock 24:8. Teise veerandaja algus sujus külalistel pisut paremini ja Asenso Ampimi korvidest võeti vahet pisut tagasi, aga seisult 30:18 tegi TÜ/Rock 12:0 spurdi ja selle toel oli poolajaks eduseis suurendatud 42:20 peale.

Teist poolaega alustas TÜ/Rock taas hea keskendumisega ning viis minutit hoiti kalevlasi kuival, samas kui ise visati 13 punkti. Alles minut enne veerandaja lõppu tabas Raido Roos esimese kalevlaste viske väljakult ja enne viimast neljandikku oli seis 57:28. Viimaselgi veerandajal püsis mäng kindlalt Rocki käes ja seda hoolimata päris noorest koosseisust väljakul. Mängu lõppnumbriteks kirjutati 75:48 ja TÜ/Rock juhib kolme võiduni mängitavat seeriat 1:0.

TÜ/Rocki peatreener Gert Kullamäe kiitis mängijate keskendumist. „Meie poolt kohe algusest peale hea kontsentratsiooniga mäng. Kaitses täitsime mänguplaani peaaegu täielikult ja seda eriti individuaalses plaanis nende võtmemängijate vastu. Täna saime küll suure võidu, aga peame selle kiiresti unustama ja laupäeval algab mäng jälle null-nullist. Kui mängime samasuguse keskendumisega, siis on Tallinna Kalevil kindlasti meie vastu raske.“

TÜ/Rocki poolel viskasid kaks meest võrdselt 14 punkti. Esimesel poolajal heas hoos olnud Gert Dorbek ning Tanel Kurbas tabasid kahepeale seitse kaugviset. Ühtlaselt tegutsenud kodumeeskonnal jäid vigastuse tõttu pingile Augustas Peciukevicius ja Marek Doronin ning viimasena liitus laatsaretiga esmaspäeval Vilmantas Dilys, kellele teeb valu põlv.

Tallinna Kalevis jõudis ainsana kahekohalise punktisummani Raido Roos visates 13 punkti ning tabades seejuures kolm kaugviset.

Poolfinaalseeria teine mäng peetakse laupäeval algusega kell 17.00 Tallinnas Kalevi spordihallis. Taas Tartusse tullakse esmaspäeval, 5. mail ning pall pannakse mängu kell 19.00. Mängudest teeb ülekande ka Delfi ja TV6.