BC Kalev/Cramo
Sarnaselt oktoobrile pole kahtlustki, milline meeskond kuulub pingerea tippu. Kalev/Cramo on VTB Ühisliigas tabeli keskmik, Balti liigas ja koduses liigas jätkatakse endiselt täiseduga. Laias laastus pole ühtegi paha sõna öelda. Kõikides liigades, kus osaletakse, ollakse heal positsioonil. Vaatamata asjaolule, et meeskonda tabasid oktoobris-novembris mitmed tagasilöögid – Veidemani, Elegari, Škele ja Kupšase vigastused. Mõni neist ei mänginud üldse, mõni mängis valikuliselt. Aga Balti liiga taset kannatavad kõik Cramo mängumehed ja seda on hea tõdeda. Nii mitmedki Eesti koondise kandidaadid saavad leegionäride vigastuspauside ajal ennast piisavalt tõestada. Küll on Freimanise tulek Keeduselt VTB liigas selgelt mänguaega vähemaks võtnud, kuid teisest küljest pole konkurents paha.

Tartu Ülikool/Rock
Tõus neljandalt positsioonilt teiseks. Kuu aja jooksul vaid üks kaotus ja sedagi eurosarjas võõrsil mängides. Meeskonna tegutsemine on läinud samm-sammult paremaks, ehkki sellist lennukust veel pole, mida näidati mulluse hooaja esimeses pooles.
Arvestades mängijate vigastusi-paranemisi on varu veel küllaga. Toome haigete põlvedega endiselt eemal, mõlemad leedulased pole samuti täisjõuga saanud sõna sekka öelda. Ei Pečiukevičius ega Petrukonis osalenud ka koduse liiga ülipõnevas kohtumises Rakvere Tarvaga, kus Rock alles lisaajal peale jäi. Neljandal veerandajal tuldi välja 15 punktilisest kaotusseisust! Oleks tulemus olnud vastupidine, seisnuks Rock pingereas kolmandal kohal.

Rakvere Tarvas
Südikalt mängiv meeskond, kellel on tagaliinis suurepärased liidrid. Brandis Raley-Ross, Sten-Timmu Sokk ja Mario Paiste on vastastele tõeline „pain in the ass“ kolmik. Korvi all ollakse selgelt lahjemad, aga seni on pikkuse vajakajäämist suudetud toimiva tagaliiniga edukalt kompenseerida.
Sander Saare lahkumine Raplasse pole esialgu mõju avaldanud, sest tagumised on püsinud terved. Saare asendajaks toodi II liigas mängivast Tarva duubelmeekonnast Andri Metsaru, kellel varasem meistriliiga kogemus olemas ja kes 5-10 minuti mehena võiks hakkama saada küll. Omaette peatüki saaks siinkohal kirjutada Brandis Raley-Rossist, kes on pidurdamatu nii Eesti kui Balti liigas. Tõeline punktimasin ja mitte ainult. Sten-Timmu Sokk pani hinnanguga väga pihta, kui sõnas, et Rossi lisandumine oktoobri keskel andis Tarva mängule hoobilt 40-protsenti juurde.

Rapla Tyco
Võrreldes eelmise pingereaga kukkumine teiselt kohalt neljandaks. Martin Paasojast ja Kristers Zeidaksist ilma jäämine jättis ilmselge jälje, ehkki ka sellelt pinnalt oldi võitlusvõimelised. Nüüdseks on Rapla tolmu jalge alt pühkinud ka sloveen Žiga Fifolt, kuid tagaliini saadi juurde Sander Saare.
8. novembril alguse saanud Zeidaksi dopingusaaga järgselt kaotas Rapla Eesti liigas samal kalendrikuul Kalev/Cramole ja TÜ/Rockile ning võitis KK Pärnut. Teisisõnu võeti maksimum.

KK Pärnu
TÜ/Rocki kõrval suurim tõusja. Kaks kohta kõrgemale, seitsmendalt viiendaks. Endiselt mängitakse ebastabiilselt, aga sisu meeskonnas kahtlemata on. Balti liigas oldi võõrsil lähedal nii Riia Barons kvartalsi kui Tampere Pyrintö alistamisele. Ei ole lihtsad satsid.
Oktoobri teises pooles liitunud Rolandas Rutkauskas on osutunud väga heaks leiuks. Balti liigas keskmiste näitajate poolest kaksikduubli mees (18,4 punkti ja 10,4 lauapalli) ning Eesti liigas sisuliselt sama (13,2 punkti ja 9,8 lauapalli).

TTÜ KK
Sama positsioon, mis eelmisel kuul. Vaatamata tõsistele probleemidele koosseisuga on koduses liigas suudetud pildil püsida. Novembris saadi võidud Valga Maks&Mooritsa ja Audentese SG/Noortekoondise üle ning kaotused Rakvere Tarvalt, TÜ/Rockilt ning TLÜ/Kalevilt.
Kaotusmängus väikesele Kalevile olid TTÜ-l koosseisust puudu kaks olulist tegijat Joonas Järveläinen ja Andrew Arnold. Koosseis jäi mingil hetkel selgelt õhukeseks ja Heino Lill peatreenerina ei soovinud noormängijate platsile saatmisega liigseid riske võtta. Kuue mehega mängides on aga edu saavutamine ülimalt keeruline, kui mitte võimatu.

Valga Maks&Moorits
Võrreldes oktoobriga langus viiendalt kohalt seitsmendaks. Ollakse konkurentsivõimelised, aga need mängulõpud… Ehkki Eesti liigas on Valga hetkel koguni viimasel 9. kohal, siis meeskonda „päästab“ siinses pingereas hea seis Balti liigas. Seal ollakse juba praegu väga lähedal alagrupist edasipääsule.
Viiest lätlasest neli on oma eeldatava taseme välja mänginud, aga Māris Ļaksa kohta seda öelda ei saa. Kaks varianti - kas Läti ekskoondislase jalg on võrreldes paari varasema hooajaga selgelt töntsimaks jäänud või lihtsalt ei osata teda parimal kombel mängujoonisesse rakendada.

TLÜ/Kalev
Meistriliiga täismeeste klassis jätkuvalt kõige kehvem positsioon. Novembris saadi koduses liigas küll kaks võitu, Audentese ja TTÜ üle, aga kõrgemale see meeskonda reitingus ei kergitanud.
Positiivse nihkena on hakanud palju mänguaega saama Erik Luts, Ivar Tulit ning Kris Killing. Kui välismaalased pole eestlastest selgelt paremad, siis peakski nii olema. Parem karastugu oma mees, kui mõne kuu pärast teadmata suunas minema lendav võõrjõud.

Audentese SG/Noortekoondis
Kuna pingereas on arvestatud vaid novembri mängudega, siis magus võit TLÜ/Kalevi üle siinkohal veel arvesse ei lähe. Küll aga on noored mehed näidanud, et sisu jagub. Meistriliigas saadud karastus annab edaspidiseks palju juurde ja tulemused on juba käega katsuda.
Eriliselt tähelepanuväärne mäng toimus 14. novembril Tartus, kus Kristian Kullamäe paugutas isa Gert Kullamäe juhendatava Rocki vastu 9 punkti. Debüüt meistriliigas 15-aastaselt. Tõenäoliselt jätkus pereringis juttu kauemaks.