Kalev/Cramo võitis täna korvidevaese avaveerandi 14:10. Poolajavileks pääses juhtima Rock 34:32, kolmanda veerandi järel oli tartlaste eduseis 51:44. Kalev võttis otsustaval veerandil järele ning mängu lõpuminutid kulgesid punkt-punkti heitluses.

42 sekundit enne lõppu viigistas Tanel Sokk vabavisetest mänguseisu 66:66-le. Pool minutit enne lõpuvilet viis Vallo Allingu korvi alt tartlased 68:66 juhtima. Kui mängida jäi 21 sekundit tabas Bamba Fall koos veaga ja realiseeris ka vabaviske - 69:68 Kalevile.

Tartlased viis uuesti ette Justin Ingram, kes saatis palli korvi seitse sekundit enne lõpuvilet seisuks 70:69. Kui Gary Wilkinson tegi seejärel koheselt jooksu, tundus, et võit kuulub Tartule. Kolm sekundit enne lõppu tehti viga Rain Veidemanile, kes eksis esimesel vabaviskel ja tabas teise, kasvatades Rocki edu 71:69-le. Kalev ei olnud aga oma viimast sõna veel öelnud, sest Tanel Sokk tabas lõpusekundil ligi poolelt väljakult hullumeelse viske, olles Tartu mängijatest ümbritsetud, ning Kalev teenis ülimagusa 72:71 võidu.

Kalevi resultatiivseimad olid Sokk 19 ja Wilkinson 16 punktiga. Fall tõi 12 silma ja 12 lauapalli. TÜ/Rocki poolel kogus Veideman 21 punkti, Joosep Toome lisas 16 silma ja 14 lauapalli.

Kalev juhib nüüd finaalseeriat mängudega 2:0. Järgmine mäng on kolmapäeval Tartus.

Vaata võiduviset:

Vaata kokkuvõtet viimasest viiest minutist:


Vaata viimase viie minuti otsustavaid hetki BC Kalev/Cramo ja Tartu Ülikool Rocki teisest finaalkohtumisest: