Esiteks: Läti liigas kehtib klubidele viie välismängija kasutamise piirang ehk üle viie välismängija korraga ühele mängule registreerida ei saa. Kaksiklinna meeskonnas tähendaks see aga pidevalt ühe eestlase väljajäämist, sest tiimis on 6 lätlast ja 6 eestlast. Seetõttu otsustati eestlaste staatus võrdsustada lätlaste omaga ja nii vaadeldakse ka eestlasi kui kohalikke mängijaid.

Teiseks: Läti liigas on välismaalaste registreerimisel väga soolased hinnad. Näiteks kolmanda välismängija registreerimine meeskonda tähendab summat 14 000 eurot ja neljanda mängija registreerimine 25 000 eurot. Sellega antakse klubidele mõista, et igasugu suvalisi tüüpe pole mõtet meeskonda tuua, pigem üritage edutada kohalikke mängijaid. Eestis ulatub välismängija registreerimise summa maksimaalselt 3000 euroni.

BC Valka-Valga mänedžeri Antti Vasara sõnul ei suudaks meeskond ilma välja toodud erisusteta Läti liigas kaasa mängida. Tiimi kõik 12 liiget on registreeritud kui kohalikud mängijad, mis rahalises vääringus tähendab üüratut kokkuhoidu.