Wombat käiski 50-aastaste ja vanemate Eesti meistrivõistlustel kõigist neljast vastasest kindlalt üle ning tuli tšempioniks. „Karavajev on kokku õmmeldud, Babenko on vähe teravam ja Saksakulm liigub kenasti,“ lausus 52-aastane Toomiste, kes on kamaluga seenioride medaleid kogunud.
49-aastast Saksakulmu tõmbab hea seltskond. „Kui vahel tunnen, et ei viitsi treenida, siis tuleb ikka kohale minna, sest teisi ei saa alt vedada,“ lausus keskmängija.

Nagel aitas Pärnu meeskonna 50+ sarjas teisele kohale.„Kümme aastat polnud lillegi liigutanud,“ ütles ta. „Alguses oli raske, sain kohe säärelihase trauma – tahtmine oli suurem kui jaks. Kolmandas-neljandas mängus juba tundsin, et võin pisut teha küll, viskasin ka mõned korvid. Kaal on kukkunud alla saja kilo, nüüd on päris kerge joosta.“

Kolmanda koha saanud Betoonimeistrite meeskonna liider Tiit Sokk tunneb pärast puusavahetust taas mängumõnu.„Liigutada on vaja ja seltsis on segasem,“ ütles 51-aastane olümpiavõitja.
Seenioride sekka on madistama kutsutud ka 54-aastast Margus Metstakki. Keskmängija, kes tegi Eesti liigas kaasa 46. eluaastani, ei taha enam liigeseid lõhkuda. „Jalutan koeraga, ujun ja sõidan rattaga,“ sõnas ta.

Marek Noormets pole kaheksa aastat korvpalli kätte võtnud. Ta hoiab keha trimmis MyFitnessi rühmatreeningutel ja mõnikord sörgib. Rauno Pehka liigub Audentese spordigümnaasiumi noormeeste treeninguid läbi viies. „Mängin poistega kaasa, kui korvpallureid jääb puudu. Näitan ka harjutusi ette, mis on päris nõudlik tegevus,“ lausus ta.

Tartu Ülikool/Rocki peatreener Gert Kullamäe sörgib vahel koos meeskonnaga. „Naine riidleb: „Miks sa ise ei harjuta, sul ju ülikoolis kõik käe jala juures.“ Pole tahtejõudu,“ tunnistas ta.

Samas tuletas 44-aastane Kullamäe meelde, et veerand sajandit tagasi istus ta peamiselt vahetusmeeste pingil. „Loodan siiralt, et midagi pole muutunud – istun jälle rohkem pingil ja õhtul olen banketibrigaadis,“ sõnas ta. „Asi toimis siis nii, las nüüd on samamoodi. Sumole kindlasti see mõte ei meeldi.“

Rapla Avise peatreener Kuusmaa ehk Sumo möönis, et temagi ei tunne enam sportimiskirge. 48-aastane viskekunstnik piirdub jalutamise ja võimlemisega.

Tähistamaks 25 aasta möödumist Tallinna Kalevi võidust Nõukogude Liidu korvpalli meistrivõistlustel toimub 2. juunil Saku Suurhallis suurejooneline spordishow, kus vastamisi lähevad Tallinna Kalevi ja Kaunas Žalgirise legendaarsed mängijad.

Ajalooliseks mänguks tulevad 2x10 minuti pikkuseks matšiks platsile Tallinna Kalevi kunagised staarid eesotsas Tiit Soku, Aivar Kuusmaa, Sergei Babenko ja Rauno Pehkaga. Kaunase Žalgirise veteranide poolelt on nõusoleku osalemiseks andnud Souli olümpiavõitja Valdemaras Chomicius, samuti Barcelona olümpiamängude pronksimehed Darius Lukminas, Romanas Brazdauskis ja Darius Dimavicius.

Suur korvpalliõhtu toimub 2. juunil kell 18.00 Saku Suurhallis. Osa ürituse tulust läheb Eesti noorte korvpalli toetuseks.