Allpool anname detailse ülevaate, et mis tuhandeid korvpallisõpru täna Saku suurhallis ootab ja kus peab täpselt olema, et ükski detail huvilistest mööda ei läheks.

PROGRAMM

17.45 Avatakse Saku Suurhalli uksed

VIP-pileti ostjatel tasub minna kohe sissepääsuga samal tasandil olevate vabatahtlike juurde ning lunastada T-särk, joogid ja leivakesed. Seejärel tasub kiirustada autogramme küsima - Delfi alal jagavad autogramme Kalevi mängijad, Eesti Päevalehe alal külalised Kaunasest.

18.00 Autogrammide jagamine: Tallinna Kalev ja Kaunase Žalgiris

Autogrammide kogumiseks on laudadel Eesti Päevalehe vahel ilmunud korvpalliõhtu erinumber, aga igaüks saab kaasa võtta ka oma paberi, märkmiku või ajaloolise ajaleheväljalõike, kuhu autogramme koguda.

18.15 Pealtpanijate soojendus

Sooja teevad kaks staari välismaalt - lätlane Kristaps Dargais ja ukrainlane Dmitri Krivenko. Lisaks meie tõusvad tähed.

18.30 Pealtpanekuvõistluse eelvoor

Eelvoorus osalevad vaid eestlased. Žüriis on KUKU raadiosaate "Mehed ei nuta" kolmik Peep Pahv, Jaan Martinson ja Tarmo Paju ning viimasel ajal triatloniga sõbraks saanud laulja Tanel Padar.

18.50 Tallinna Kalevi ja Kaunase Žalgirise tutvustus

Õhtu üks suurtest hetkedest - saal läheb pimedaks ja platsile jooksevad Žalgirise ning Kalevi mängijad. Aga enne neid tuleb tuledemöllu ja tossu seest platsile Kalevi legendaarne siga, kes saatis meeskonda ka N. Liidu meistrivõistlustel.

19.00 Hümnid

Kaitseväe puhkpilliorkester marsib väljaku keskele ja mängib maha nii Eesti kui Leedu hümni. Ekraanidele kuvatakse ka mõlema hümni sõnad.

19.05 Esineb Nele-Liis Vaiksoo

Aga selle me jätame küll üllatuseks, et mis on tema esinemise varjamata sõnum... Niipalju saame öelda, et tegu on sünnipäevalauluga.

19.10 Tallinna Kalev vs Kaunase Žalgiris I poolaeg: 10 min

Enne kohtumist tuleb Kalevi peatreener Jaak Salumetsa poolt tellitud sümboolne laul. Sõna saab president Arnold Rüütel, kes hooajal 1990/1991 oli tihe külaline Kalevi hallis, tema teeb ka sümboolse lahtviske.

Mängureeglid on need, mille järgi mängiti ka 1991. aastal; kohtunikud on Ants Eek ja Jüri Below! Ja kohtunikelauas on kõik samad inimesed, kes ka 1991. aasta 6. mail, kui Kalev krooniti Tallinna Liidu meistriks.

19.25 Opel Astra 3 kuu kasutusõiguse eelloos

19.30 Saara Kadak ja Juss Haasma

Telesaadetest ja teatrilavadelt tuttavad tähed teevad ajas hüppe tagasi ning meenutavad hitte, mis olid kuumad 1990ndate alguses.

19.35 Noorteliiga viskekahur: U16 ja U18 parimad neiud ja poisid

Tuhandete inimeste ees viskavad tulevased kullamäed, kuusmaad, andersonid. Neile kulub väga ära iga gramm toetust tribüünidelt!

19.45 Tallinna Kalev vs Kaunase Žalgiris II poolaeg: 10 min

Teine poolaeg algab üllatusega, aga kui seda praegu kohe rääkida, siis see poleks ju õhtul enam üllatus.

19.55 Keskjoone vise

Ja selle võitja võib teenida arvestatava summa raha.

20.05 Korvpallihooaja parimate väljakuulutamine

Sõna on korvpalliliidu juhtidel Jüri Ratasel ja Keio Kuhil, kes kuulutavad välja lõppeva aasta paremad.

20.20 Pealtpaneku finaalshow – Kristaps Dargais ja Dmitri Krivenko ja eelvooru võitja

Ja seda kõike hindab "Mehed ei nuta" kolmik ning Tanel Padar.

20.30 Juss Haasma

Veel üks hitt aastatest, mil kodudes domineersiid videomakid ja muusikat kuulati/vaadati MTVst.

20.35 Opel Astra 3 kuu kasutusõiguse loos

20.40 3ste viskevõistlus - Tallinna Kalev vs Kaunase Žalgiris

Oluline teadaanne: Kalevi ja Žalgirise kohtumise võitja selgub 2 x 10 minutiliste poolaegade ja kolmeste võistluse tulemusena. Mõlemast meeskonnast viskavad kolm meest. Žalgirisest Aurymas Palsis, Robertas Ragauskas ja Darius Sirtautas; Kalevist Andrus Nagel, Aivar Kuusmaa ja Gert Kullamäe. Mis saaks olla magusam, kui kohtumise võitja selgub Kullamäe viimase kolmesega.

20.45 Autasustamine

Mõlemale meeskonnale annavad mälestusmedalid kultuuriminister Indrek Saar ja korvpalliliidu president Jüri Ratas. Kohtumise võitja saab hiiglasliku šampuse.
Ja õhtu päris lõpus klaaritakse üks tühik Eesti spordiajaloos ning Kalevi meeskonna auhinnakapis. Aga las seegi jääb veel saladuseks.

21.00 Ürituse lõpp

Lõpusõnad ütleb Kalevi legendaarne peatreener Jaak Salumets.

VIP piletid koos särgiga on küll välja müüdud, aga kohapeal on võimalik soetada fännisärk ja sellele saab kl 18.00 ka autogramme koguda!

Spordisõbrad, kiirustage! Pileteid on veel saada, aga huvi kasvab iga tunniga. Pileteid saab osta Piletilevist ja Saku suurhallist. OSTA PILET SIIT!